Élet-Stílus

Mayweather nem biztos a folytatásban

A szombat esti, óriási diadallal Floyd Mayweather Jr. hosszú idő után először győzött le veretlen, a világ abszolút elitjébe tartozó ökölvívót. Napjaik legjobbja elvileg a Ricky Hatton elleni meccsre is a visszavonulásból tért vissza, és egyelőre hallani sem akar a folytatásról.

Hat menet kőkemény, a fair-play határait súroló adok-kapok után Floyd Mayweather Jr. nagyobb sebességre kapcsolt, és komoly pofonok kiosztása után a tizedikben kifektette a kisváltósúly legjobbjának tartott Ricky Hattont, megtörve a brit ász 43 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát, és megvédve a WBC váltósúlyú trónját.

Már egyszer visszavonult

Noha a világelső a május 5-ei, minden bevételi rekordot megdöntő Oscar De La Hoya elleni diadala után (melynek során ötödik súlycsoportjában is a csúcsra jutott) könnyek között jelentette be visszavonulását, a Golden Boy Promotions és az HBO visszautasíthatatlan ajánlatot tett a frissen megalakult Mayweather Promotions tulajdonosának.

Alighanem megérte a visszatérés, a látványos diadal mellett ugyanis megint garantált az egymilliót meghaladó PPV előfizetési szám (kétszer egy évben erre még soha senki nem volt képes), és egy jó időre az emlékezetébe véste mindenki, hogy ki és miért napjaink legjobb bokszolója.


Mayweather nem biztos a folytatásban 1

Szombat este jobb volt Mayweather (AFP)


Ami a folytatást illeti, Mayweather nem adott egyértelmű választ, s csak önmagát tudta ismételni, amikor a meccs után – mondhatni teljes joggal – kijelentette, hogy már minden elért, amit a sportágban csak lehet. Ahogy ő fogalmazott: “szeretném, ha én vonulhatnék vissza az ökölvívástól, ahelyett hogy az ökölvívás vonultatna vissza engem.”

Unja a bunyót Mayweather

A folytatás tehát kérdéses, mindenesetre több nagy név is van a váltósúly és a nagyváltósúly mezőnyében, akik ellen a bokszvilág szívesen megnézné Floydot, s közülük is kiemelkedik a Shane Mosley-t néhány hete legyőző veretlen Miguel Cotto. Egyelőre azonban Mayweather a családjával és az első nagy sikerét arató promóciós irodájával kíván foglalkozni, a döntést ökölvívó karrierjének jövőjéről tehát elnapolta.

“Ricky Hatton egy óriási nagy harcos.” – kezdte mondandóját a gála utáni sajtótájékoztatón. “Csakis a legnagyobb tisztelettel beszélhetek a teljesítményéről. Ricky keményen megizzasztott. Tudtam, hogy sokoldalúan kell bokszolnom, ez a fickó ugyanis kőkemény és roppant szívós ellenfél. Néhányszor sikerült megrendítenem, azonban azt voltam kénytelen magamnak ismételgetni, hogy “a fenébe is, Ricky még mindig jön előre!”

Ami profi karrierem folytatását illeti, nos, az a helyzet, hogy kicsit meguntam a bunyót. Persze jó ajánlat esetén bármi megtörténhet. A brit szurkolók fenomenálisak voltak. A meccs során végig hallottam a zenészek hangját.”

Hatton sportszerű

Hatton második váltósúlyú kirándulásán elszenvedte első vereségét, ráadásul látványos kiütéssel, ám a roppant pozitív életszemléletű figura egy percre sem veszítette el humorérzékét.

“Nos, véleményem szerint egész jól szerepeltem, mielőtt “elcsúsztam”. A legjobbat hoztam ki magamból, ám amikor az ötödik vagy hatodik felvonásban megintettek, úgy éreztem, hogy rá kell tegyem a lábam a gázpedálra – így viszont nyitva maradt a fedezékem. Túl nagy gázt adtam, és belefutottam egy nagy pofonba. Megtiszteltetésnek érzem, hogy kesztyűt húzhattam Mayweather ellen, aki, azt hiszem, ismét megmutatta, hogy miért ő a legjobb ökölvívó súlycsoportoktól függetlenül” – nyilatkozta sportszerűen Hatton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik