Élet-Stílus

A mai fiatalok is Gazdálkodj okosan-t játszanak

Gazdálkodj okosan, tibi csoki és diafilmvetítő-készlet – az idei karácsony nagy slágerei lehetnek. Majd minden szülő szívesen vásárol klasszikus, divatos szóval élve retroterméket gyermekének, és a mai fiataloknak egyáltalán nincs ellenére a dolog.

Tíz gyerekből kilenc ismeri, nyolc pedig szívesen kipróbálja a Gazdálkodj okosan-t, a régi idők kedvenc társasjátékát – derül ki a LocalTime PR & Consultancy cég tanulmányból. A felmérés készítői a 6-16 éves korú gyerekeket kérdezték arról, milyen a viszonyuk a nosztalgiatermékekhez, ezen belül a szóban forgó társasjátékhoz, a Traubi szódához, vagy éppen a tibi csokihoz. Meglepő módon 68 százalékos ismertséggel a Bűvös Kocka végzett az utolsó helyen.

A szülők magatartása kulcsfontosságú az egykori kedvencek sorsának alakulásában, hiszen a gyerekek közel fele általuk ismeri meg a régi dolgokat. Ennek köszönhető, hogy még a diafilmvetítés is reneszánszát éli. A kelet-európai sajátosságnak számító szórakozási forma a 2000-es évek eleje óta ismét felívelőben van, a megkérdezettek 6 százaléka vetít újra otthon.

A felmérésen hasonlóan jól szerepeltek a rajzfilmek is. A Macskafogó rajzfilmről – melynek második része karácsony előtt érkezik – a gyerekek 73 százaléka hallott, de ez is csak a harmadik helyre volt elegendő, ugyanis a VUK és a Mézga család története még több mai fiatalhoz jutott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik