Élet-Stílus

Huliganizmus: rendőrverés, gerinctörés, letartóztatások

A hétvégén tombolt a futballhuliganizmus. Az összecsapások során Auxerre-ben könnyebb, Bochumban viszont rendkívül súlyos sérülést szenvedett egy intézkedő rendőr, eltört a gerince, Belgrádban pedig egy rendfenntartó súlyos bántalmazása miatt klubvezetőket tartóztattak le.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A németországi Bochumban a Karlsruher SC vendégjátéka során tört ki a botrány. A kezdés előtt néhány balhézó KSC-drukkert „kivezettek” a stadionból, kint aztán többen csatlakoztak hozzájuk, és a mintegy száz fős huligáncsoport megtámadta bochumi stadion bejáratát, és az ott posztoló biztonságiakat.

Az egyik intézkedő rendőrt rendkívül súlyosan bántalmazták, az első diagnózis szerint annak eltört a gerince, és segítségére siető két társát is ütötték, rugdosták. Az egyik rendőr arc-, a másik kézsérüléseket szenvedett. A hatóságok két személyt vettek őrizetbe.

Hallgatnak a megtámadott drukkerek

Nem csak Buchumban, hanem Lipcsében is állt a bál: 40-60 maszkot viselő huligán megtámadta, petárdákkal dobálta meg a karácsonyi bulit tartó FC Sachsen szurkolóit, s emellett autókat törtek össze. Meglehetősen furcsa, hogy a sérült drukkerek elutasították az orvosi ellátást, valamint nem voltak hajlandóak azonosítani a támadóikat.

Balhé Auxerre-ben

A közép-franciaországi Auxerre városában sem unatkoztak a rendfenntartók. A helyi együttes és a Paris SG bajnoki mérkőzése előtt, a stadion melletti parkolóban a rendőröknek könnygáz bevetésével kellett megfékezniük a mintegy száz randalírozó vendégszurkolót. Egy rendőr megsérült az incidens során.

Klubvezetők a rács mögött

Belgrádban a múlt vasárnapi Crvena zvezda-Hajduk Kula meccsen történt rendőrverés, illetve annak következményei szolgáltatják a beszédtémát. A találkozón kitört szurkolói zavargásokban egy civil ruhás rendőr komolyan megsérült, miután azért bántalmazták, mert filmre vette a megvadult huligánokat. Végül úgy menekült meg, hogy pisztolyát előrántotta, s a levegőbe lőtt… Az őrizetbe vett szurkolók egyike ellen a gyilkossági kísérlet vádjával indítottak eljárást.


Huliganizmus: rendőrverés, gerinctörés, letartóztatások 1

A Belgrádban megvert rendõr rendet tesz… (Getty)


Az esetet kapcsán a fővárosi klub három alkalmazottját, Zoran Damjanovics főtitkárt, Miodrag Corovics stadionvezetőt és Novica Mijuskovics biztonsági főnököt, valamint a szövetségi ellenőrt, Rade Popovicsot is letartoztatták, és a nyomozás várható lezárásig, egy hónapig biztosan rács mögött tartják. Őket azzal vádolják, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a mérkőzés biztonságos lebonyolítására és nem akadályozták meg a veszélyhelyzet kialakulását. Azt is felróják nekik, hogy a szurkolók sérülést okozó tárgyakat vihettek be az arénába, továbbá, hogy a botrány miatt nem állítatták le a meccset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik