Élet-Stílus

Alonso aláírt a Renault-hoz

Spanyol és angol lapok egybehangzó értesülései szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso aláírta jövő évre szóló szerződését a Forma–1-ben szereplő Renault csapathoz. A hírt később maga a pilóta megerősítette.

“Boldog vagyok, hogy visszatérek ehhez a csapathoz. Az elmúlt hónapokban rengeteg találgatás volt velem kapcsolatban, ám az az igazság, hogy a szezon után pihentem két hetet és nem foglalkoztam a Forma-1-gyel, aztán pedig nem volt sok kérdés, alig egy hét alatt eldőlt, hogy a Renault-nál folytatom” – nyilatkozta a csapattal 2005-ben és 2006-ban is világbajnoki címet nyert versenyző a honlapján.

“Fernando és Nelsinho 2008 egyik legizgalmasabb pilótapárosa lesz! Nagy örömmel üdvözöljük újra Fernandót itthon, ahol a legnagyobb sikereit érte el. Versenyzői képességei jól ismertek, nagy várakozással tekintünk az újabb közös munka elé. Ami még fontosabb, hogy ő is ismeri a csapatot és annak működését, azonnal otthonosan érzi majd magát az itteni környezetben” – mondta a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore.

Meddig és mennyiért?

Az El Mundo úgy tudja, a spanyol pilóta 35 millió eurót kap a következő szezonra, a megállapodás időtartamáról az újság ugyanakkor nem írt. A Times szerint három évre írt alá Alonso, és ebben az időszakban összesen 97 milliót fog keresni, az AS viszont évi 20 millióról tud. A találgatásoknak véget vetve maga Alonso közölte később, hogy két szezonra írt alá.


Alonso aláírt a Renault-hoz 1

A Renault-val 2005-ben és 2006-ban világbajnok lett (Sport1)


A Renault-t a múlt hét végén bűnösnek találta az FIA, de nem büntette az istállót, mivel nem volt elég bizonyítékuk arra, hogy a franciák felhasználták a birtokukba jutott McLaren-titkokat. Alonso mindenképpen szerette volna megvárni az ítéletet, többek között ezért sem kötelezte el magát sehova, annak ellenére, hogy a Red Bull, a Toyota és a Honda is hívta.

A Renault egyúttal hétfőn azt is nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban teljesen új pilóta párossal vesz részt a vb-sorozatban, miután a brazil Nelson Piquet Jr. lesz a spanyol csapattársa. Az idén a Reanult-nál szerepelt olasz Giancarlo Fisichellától és a finn Heiki Kovalainentől pedig megválnak.

Heikki a McLarennél?

Utóbbi Alonso volt csapatához, a McLarenhez szerződhet. „Van még egy érdekes ajánlatom” – nyilatkozta az „autosportnak” nemrég az első szezonját az összetett hetedik helyen befejező Kovalainen.

A wokingi istálló igazgatója, Martin Whitmarsh nemrég hangoztatta, hogy megvárják Alonso döntését, és csak azután hozzák nyilvánosságra, hogy Lewis Hamilton mellett ki lesz 2008-ban a másik pilótájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik