Élet-Stílus

23 hónap börtönt kapott Michael Vick

Huszonhárom hónap börtönbüntetésre ítélték Michael Vicket, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Atlanta Falcons korábbi irányítóját. A liga egyik legnagyobb sztárját illegális kutyaviadalok szervezésével vádolták és ő be is ismerte bűnösségét.

A 27 éves botrányhős – aki három hete már börtönben van – 2001 és 2007 között a “Bad Knewz Kennels” elnevezésű kutyaviadal-sorozat szervezésében segédkezett, valamint az ő tudomásával végezték ki különböző módszerekkel a vesztes állatokat. “Szeretnék bocsánatot kérni a bíróságtól, a családomtól és a gyermekeimtől mindazért, amit tettem” – nyilatkozta Vick az ítélethozatalt követően.

Az irányító beismreő vallomása után az NFL azonnal határozatlan idejű eltiltással reagált: „Tetted nem csak illegális, de különösen kegyetlen is” – áll Roger Goodellnek, a profi amerikaifutball-liga első emberének Vickhez írt nyílt levelében. „Ezzel klubodnak, az NFL-nek és a rajongóknak is nagy fájdalmat okoztál.”

Korábban Vickkel már szerződést bontott főszponzora, a Nike, míg egy másik sportszergyártó óriásvállalat, az NFL-t öltöztető Reebok leállította a játékos 7-es számú mezeinek árusítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik