Élet-Stílus

Hármat lőtt a Sevilla, négy piros lap Madridban

A tabellán harmadik helyezett Villarreal hazai pályán nagy meglepetésre kikapott a kiesés ellen küzdő Betistől a spanyol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A Sevilla magabiztos győzelmet aratott hazai pályán, az Atletico pedig legyűrte a Getafét egy négy piros lapot hozó mérkőzésen.

A Real Madrid jókora szerencsével, és egy Nistelrooy-góllal hét pontra ellépett szombat este a Barcelonától és a harmadik helyen álló Villarealtól. Frank Rijkaard csapata az esti órákban otthon fogadja a Deportivo la Corunát, a sárga tengeralattjáró viszont meglepetésre elbukott hazai pályán a Betis ellen.

A Villareal veresége a játéknap egyik legnagyobb meglepetése, hiszen a Betis az idei szezonban még egyszer sem győzött idegenben. A három pont sorsát eldöntő gólt már a nyolcadik percben belőtte Capi. A későbbiekben a Villareal hiába rohamozott, Guille Franco, Cazorla, Nihat, Tomasson és Mati Fernandez is egyenlíthetett volna, de a vendégek kapujában Ricardo ihletett formában védett

A Sevilla a tavalyi önmagát idézve diadalmaskodott az újonc Murcia ellen. A hazaiaknál a sérültek nagy része ismét játékra jelentkezett, és az UEFA-kupa címvédője ellenállhatatlan játékkal szerezte meg a három pontot.

A madridi rangadón az Atletico és a Getafe között csak egy gól született, de a mérkőzés korántsem volt unalmas. Forlan már a 20. percben bevette a Laudrup csapatának a kapuját, de a hazai győzelmet beárnyékolta a rengeteg durva szabálytalankodás. A bíró 18 sárga és négy piros lapot osztott ki a találkozón, amelyet mind a két csapat 9-9 játékossal fejezett be.

Primera División, 15. forduló:
Almeria-Valladolid 1-0
Gól:
Negredo (76.)

Levante-Recreativo Huelva 0-2
Gól:
Camunas (39.), Jesus Vazquez (55.)

Racing Santander-Real Mallorca 3-1
Gól:
Lopez (19.), Duscher (30.), Munitis (84.), illetve Webo (11.)

Sevilla-Real Murcia 3-1
Gól:
Luis Fabiano (5., 92.), Maresca (59., 11-esből), illetve Baiano (66.)

Villarreal-Real Betis 0-1
Gól:
Capi (9.)

Real Zaragoza-Espanyol 3-3
Gól:
D. Milito (5.), Oliveira (86., 90.), illetve Tamudo (8.), Valdo (11.), Zabaleta (15.)

Atlético Madrid-Getafe 1-0
Gól:
Forlán (20.)
Kiállítva: Agüero (6.), Reyes (78.), illetve Licht (73.), Abbondanzieri (77.)

FC Barcelona-Deportivo La Coruna 2-1
Gól: Ronaldinho (41., 11-esből), Xavi (71.), ill. Cristian (3.)

Szombati meccsek:
Athletic Bilbao-Real Madrid 0-1
Osasuna-FC Valencia 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik