Élet-Stílus

Bundesliga: hét gól Dortmundban

Gólparádéval indult a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulója: a Borussia Dortmund nem kegyelmezett, 6-1-es győzelmet aratott a vendég Arminia Bielefeld felett.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Dortmund bő egy óra alatt tönkreverte a vendég Bielefeld együttesét a Bundesliga 16. fordulójának nyitányán – a 67. percben már 6-0-ra vezettek a sárga-feketék. A gólgyártást Tinga kezdte, aki először ugyan nem találta el a labdát, ám az szerencsésen visszapattant hozzá, és a brazil légiós végül a jobb alsó sarokba lőtt. Nem sokkal később Schuler öngóljával nőtt a dortmundiak előnye.

Ugyanakkor a térfélcsere után indult be igazán a hazai gépezet. Előbb Petric fejelt úgy, hogy a labda hulló falevél módjára hullott a hálóba, majd egy kezezés miatt befújt tizenegyesből Valdez növelte négyre a különbséget. Ezután Petric nagyszerű centerezése nyomán Kringe talált be, végül Federico egy szép cselt követően tekerte a labdát a bal alsóba.

Arról, hogy a vendégek legalább a becsületgólt megszerezzék, Weidenfeller gondoskodott: a kapus szó szerint bevédte Kirch lövését.

A Borrussia Dortmund – amely legutóbbi hat bajnokiján szerzett annyi gólt, mint most egy találkozón – jelenleg a kilencedik helyen áll a tabellán, az Arminia Bielefeld pedig a 14. helyen posztol.

Bundesliga, 16. forduló:
Borussia Dortmund-Arminia Bielefeld 6-1 (2-0)
Gól:
Tinga (13.), Schuler (19., öngól), Petric (47.), Valdez (55., 11-esből), Kringe (61.), Federico (67.), ill. Kirch (81.)

Szombati program:
Bayern München-MSV Duisburg, 15:30
VfL Bochum-Karlsruhe, 15:30
Eintracht Frankfurt-FC Schalke, 15:30
Hamburger SV-Energie Cottbus, 15:30
Hannover 96-Werder Bremen, 15:30
VfB Stuttgart-Wolfsburg, 15:30

Vasárnapi program:
Bayer Leverkusen-Hansa Rostock, 17:00
1. FC Nürnberg-Hertha BSC, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik