Élet-Stílus

Premier League: edzőt mentett a Newcastle

A Newcastle United hazai pályán döntetlent játszott az éllovas Arsenallal, ezzel „megmentette" edzőjét, míg a londoniak négypontosra növelték előnyüket a Manchester Uniteddel szemben a Premier League-ben, s továbbra is veretlenek.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu


Sam Allardyce, a „szarkák” menedzsere fellélegezhet, miután botladozó alakulata pontot „lopott” a listavezető Arsenaltól, valamelyest stabilabb lett alatta a kispad.

„Ez a döntetlen leveszi a nyomást rólam, kicsit már nyugodtabb vagyok. Nekünk a jövőben arra a játékra kell építenünk, melyet az Arsenal ellen mutattunk, és akkor pontokat fogunk szerezni” – nyilatkozta a Newcastle edzője a szerdai esti találkozót követően.


Premier League: edzőt mentett a Newcastle 1

Sam Allardyce megnyugodott (AFP)


Allardyce csapata egyébként nem kezdett valami jól, az Arsenal ugyanis már 4. percben megszerezte a vezetést, méghozzá egy gyönyörű góllal: egy jobboldali beadás után Emmanuel Adebayor mellel „megszelídítette” a labdát, majd mielőtt az leesett volna, jobb lábbal védhetetlenül a léc alá lőtte. A Newcastle a 60. percben egyenlített, midőn Steven Taylor lapos lövése után a jobb kapufáról a hálóba a vágódott a labda. A ráadásban Taylor még a győzelmet is megszerezhette volna, ám megpattanó lövése elkerülte a kaput.

A döntetlen megfelel a játék képének, ezt a vendégek szakvezetője is kézséggel elismerte. „A Newcastle megérdemelte az egyik pontot, a játékosai keményen küzdöttek, harcoltak minden egyes labdáért. Mi is mindent megtettük, amit csak lehetett, de tudunk ennél jobban is játszani” – magyarázta Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

Az „ágyúsok” négy pont előnnyel vezetik a tabellát a Manchester előtt, és továbbra is veretlenek, míg a Newcastle a 11. helyen áll.

Premier League, elhalasztott mérkőzés:
Newcastle United-Arsenal 1-1 (0-1)
Gól:
Taylor (60.), ill. Adebayor (4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik