Élet-Stílus

Ünnep és sima Real-siker a Bernabéuban

A Real Madrid nyerte a 29. Santiago Bernabéu-kupát, miután szerda este tartalékos összeállításban is könnyedén, 2-0-ra verte a spanyol fővárosba látogató Partizan együttesét.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Santiago Bernabéu-kupára keresztelt barátságos találkozó előtt Gentót, a Real egykori legendáját ünnepelte a Bernabéu Stadion közönsége. A 74 éves egykori zseni – aki 15 bajnoki címet és hat BEK-győzelmet aratott a blancókkal – végezte el a mérkőzés kezdőrúgását, majd nyugodtan szemlélte, ahogy az utódok simán lelépik a spanyol fővárosba látogató szerb Partizan csapatát.

A Real Madrid tartalékosan, a Dudek – Salgado, Torres, Cannavaro, Metzelder – Baptista, Gago, Drenthe, Robben – Higuaín, Saviola összeállításban lépett pályára, majd később Soldado, Marcelo, Pepe és Guti is szerepet kapott. A spanyol bajnok góljain a bajnokikon, valamint a BL-meccseken jobbára a kispadot koptató Baptista és Drenthe osztozott.

A brazil támadó remek labdaátvétel után került helyzetbe, majd lőtt higgadtan a bal alsó sarokba. A holland játékos pedig a csereként beállt Guti mesteri kiugrását, s hosszú vágtát követően terelte a labdát 17 méterről a kapu közepébe. Gentónak is tetszett, amit látott, az élő legenda második Real-gól után felállva tapsolt.

„Boldog vagyok, hogy sikerült betalálnom. Nekem nagyon nagy szükségem volt erre mérkőzésre, nem különben a gólra, hiszen ez erőt ad a további kemény munkához. Minden lehetőséget ki akarok használni, ha pályára léphetek, mindent megteszek a csapatért” – mondta az ünnepi mérkőzés után Drenthe, aki nyári átigazolását követően hét bajnokin és két BL-partin szerepelt eddig a Realban.

Santiago Bernabéu-kupa:
Real Madrid-Partizan (szerb) 2-0 (1-0)
Gól:
Baptista (34.), Drenthe (67.)

Ikszelt a Sevilla

Szerda este pótolta be a Sevilla az Osasuna ellen elhalasztott bajnokiját. Ezen Plasil góljával a pamplonai csapat szerezte meg a vezetést, majd még a szünet előtt növelhette is volna az előnyét, de Punal tizenegyese kimaradt. A Sevilla a második félidő elején büntetett, azaz egyenlített, midőn egy baloldali keresztlabdát követően a berobbanó Jesus Navas közelről a bal alsó sarokba lőtt. A döntetlennel mind a két csapat feljebb lépett: a Sevilla 12., az Osasuna a 13. a Primera División tabelláján.


Primera División, elhalasztott mérkőzés:
CA Osasuna-Sevilla 1-1 (1-0)
Gól: Plasil (19.), ill. Jesus Navas (47.)


Ünnep és sima Real-siker a Bernabéuban 1

Ünnep és sima Real-siker a Bernabéuban 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik