Élet-Stílus

Hoteldömping a fővárosban

Legalább nyolc-tíz négy- és ötcsillagos szálloda épül a következő másfél-két évben Budapesten, és ugyanennyi vidéken – írta a Világgazdaság.

A fővárosban elsősorban a külföldiek keresletének a növekedésére számít a fejlesztői szakma, de az üzemeltetők szerint ez nem lesz gyors. A Világgazdaság szerint egyfajta spekulatív fejlesztői rohamról lehet beszélni, amelyet egyelőre nem támaszt alá az üzemeltetői gyakorlat.


Új márkák is megjelennek, ilyen lesz a Marriott-lánc Courtyard márkája, amely 2009 végén nyílik a Blaha Lujza téren, az Ablon beruházásában. Egyre több kisebb méretű butikszálloda tervét jelentik be, s néhány nagy hálózat a fővárosban és vidéken is bővül.


Lesz újabb Ramada és Hilton, nekilát beruházásainak a spanyol Iberalta csoport. A Gellért-hegy lábánál lévő Rác fürdővel egybeépülő hotel jövőre készül el. Szállodaépítésbe fog a spanyol Martinsa-Fadesa, az angyalföldi mellett egy siófoki beruházást is indít. A hazai szereplők közül várhatóan a piacra lép a Wallis Ingatlan, és már jó ideje tudni az Autóker szállodapiaci megjelenési szándékáról is – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik