Élet-Stílus

Hamilton elverte a világbajnokot

Lewis Hamilton ugyan a sóderágyba is kilátogatott Jerezben, de a tesztelés második napján így is ő volt a leggyorsabb a Red Bull-os David Coulthard előtt, a 3-4. helyen a Ferrarik végeztek.

Szerdán is folytatódott az év utolsó tesztsorozata a dél-spanyolországi Jerezben. A második napon a mclarenes Lewis Hamilton rögtön egy kicsúszással nyitott, de mivel az autónak nem esett baja, így a nap folyamán a teljes programot teljesíthette. Legjobb körével ő lett a nap leggyorsabbja.

„Nagyon hiányzott már az autó. Ma teljes lendülettel kezdtem neki a 2008-as felkészülésnek, hiszen csak 101 nap van az Ausztrál Nagydíjig, ami gyorsan elszáll. Most először vezettem az autót segédeszközök nélkül, és mondhatom, hogy nagyon élveztem. Eléggé más így, alkalmazkodni is kell hozzá, de a GP2-ben sem voltak ilyesmik, úgyhogy friss tapasztalataim vannak” – mondta Hamilton.


Hamilton elverte a világbajnokot 1

Visszatért, és az élre állt (vezess.hu)


A második helyen a Red Bull veteránja, David Coulthard végzett, ő több más pilótához hasonlóan slickeken érte el legjobb idejét. A Ferrari két pilótája, Felipe Massa és Kimi Räikkönen hajszálnyi, mindössze egyszázados különbséggel a harmadik és negyedik leggyorsabb volt, kettejük közül a friss házas brazil volt a jobb.

A Force India versenyzői üléséért folyó harc szerdai fordulóját az osztrák Christian Klien nyerte, aki kiváló hetedik idejével majd három tizedet adott Giancarlo Fisichellának, aki kilencedikként végzett. Mindkét Force India-s tesztelt slick gumikon.

A top10-et a BMW-s Robert Kubica zárta, a leggyengébb, 20. időt pedig csapattársa, a tegnapi leggyorsabb Nick Heidfeld autózta – a német már a 2009-es beállításokkal kísérletezett.

Ma számos alkalommal kellett leállítani az edzést ilyen-olyan incidensek miatt, Hamiltonhoz hasonlóan a renault-s Nelson Piquet is kinézett a kavicságyba reggel, de Nick Heidfeld, Sebastian Vettel, Mark Webber és Nico Rosberg leállása miatt is előkerült a piros zászló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik