Élet-Stílus

BL: a vereség ellenére ünnepeltek a skótok

A keddi előrehozott mérkőzéseken a Milan egy szokásos Inzaghi-góllal megverte a Celticet, de a skótok is ünnepeltek, mivel másodikként bejutottak a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában. A Benfica az UEFA-kupában vigasztalódhat, a Sahtar viszont a remek kezdés után a csoport negyedik helyén végzett.

A D-csoportban azért rendezték egy héttel korábban a záró kört a többi kvartetthez képest, mert a Milan érdekelt lesz a jövő héten kezdődő klub-világbajnokságon. A többi négyesben december 11-én és 12-én rendezik meg a csoportkör zárómérkőzéseit.

A legjobbkor a legjobb helyen

A címvédő Milan egy szemfüles Inzaghi-góllal szerezte meg a három pontot a San Siróban, de a Celtic trénere ennek ellenére elégedetten értékelt. „A mérkőzés kielemzése el fog tartani egy ideig, de most szeretnénk ünnepelni. A kedd esti játékunkban voltak hibák, amiket a nyolcaddöntőben már nem engedhetünk meg magunknak” – mondta Gordon Strachan, a Celtic edzője.





„Nehéz csoportba kerültünk, az első két mérkőzésen diadalmaskodó Sahtar volt a favorit a másik továbbjutást érő helyre, de büszke vagyok játékosaimra, hogy végül nekünk sikerült. A Milan vezető gólja után természetesen aggódni kezdtem, de megnyugodtam, amikor jelezték, hogy a Donyeck vesztésre áll hazai pályán a Benfica ellen” – nyilatkozta Strachan, aki arról is beszélt, hogy kivel nem kerülne össze a legjobb 16 között.

„Hosszú ideig magam is játszottam Angliában, ezért annak örülnék, ha máshova kellene utaznunk február közepén” – tette hozzá a szakvezető. Olasz kollegája a gólszerző Filippo Inzaghi erényeit magasztalta, és kijelentette, hogy a játékosok fizikai állapota tökéletes. „Akárcsak a Juventus elleni hétvégi rangadón, ismét a második félidőben pörgött fel a csapat, ami arról tanúskodik, hogy nincsenek erőnléti problémáink” – válaszolt az idősödő keret miatt aggódóknak Carlo Ancelotti.

Inzaghi a nyerőember

Filippo Inzaghi a 70. percben pályafutása 63. találatát szerezte az európai kupaporondon, s ezzel megfosztotta rekordjától Gerd Müllert. „Pippo remekül futballozik a tizenhatoson belül, fantasztikus helyezkedésével és gólérzékenységével sokkal veszélyesebb a csapatunk támadójátéka” – dicsérte a BL-döntő hősét a Milan edzője.

„Ösztönösen helyezkedem, ennek a játéknak vannak olyan elemei, amiket nem lehet gyakorlással tökéletesen elsajátítani. A szüleimnek az összes korábbi csapattársamnak kell megköszönöm, hogy enyém a rekord” – nyilatkozta a 34 éves játékos.

A másik mérkőzésen Sahtart hazai pályán győzte le a Benfica, amely így az UEFA-kupa mezőnyéhez csatlakozik. A mérkőzés hőse a paraguayi válogatott Óscar Cardozo volt, aki kétszer is bevette a házigazdák kapuját. „Három pontért utaztunk Ukrajnába, és nagyon örülök, hogy segíthettem a csapaton. A körülmények nem voltak ideálisak, de a csapat remekül játszott, és ilyen hozzáállással, akár az UEFA-kupát is megnyerhetjük” – mondta a dél-amerikai játékos.

Bajnokok Ligája, 6. (utolsó) forduló
D-csoport:
Milan (olasz)-Celtic (skót) 1-0
Gól:
Inzaghi (70.)

Sahtar (ukrán)-Benfica (portugál) 1-2
Gól:
Lucarelli (30., 11-esből), illetve Óscar Cardozo (6., 22.)

A csoport végeredménye:
1. Milan 13 pont, 2. Celtic 9, 3. Benfica 7, 4. Sahtar 6.
A Milan és a Celtic a BL nyolcaddöntőjében, a Benfica pedig az UEFA-kupában folytatja tavasszal. A Sahtar búcsúzik a nezetközi porondtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik