Élet-Stílus

Primera División: rájár a rúd az edzőkre

Vége a mézesheteknek, Ronald Koemant nyílt színen kifütyülte a Mestalla közönsége. A megmentőként érkező holland sem tudja nyerő útra terelni a Valenciát.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A nyáron alaposan megerősített, s a régi-új „fiúk” remek egyvelegét nyújtó társaság a nyáron még holland bajnoki címet ünneplő egykori szabadrúgás-lövő keze alatt sem működik; a Bajnokok Ligájában „kiharcolt” kiesés után a bajnokságban is folytatódik a mizéria.

A többre hivatott együttest legutóbb az Athletic Bilbao alázta porig: az első félidőben a védelem még csak-csak összeállt, a támadásépítés azonban esetleges volt, s ez nem hozott eredményt. Sőt, Yeste remek szabadrúgásával a vendégek kerültek előnybe.

Szünet után a Valencia ugyan felvonult a baszkok térfelén, fél-helyzeteket ki is alakított, ám a bilbaóiak kontrái veszélyesebbek voltak, s a 60. percben el is dőlt a találkozó. Fernando Llorente fejese után nyilvánvaló volt, hogy a jelenlegi Valencia kétgólos hátrányból nem tud talpraállni.


Primera División: rájár a rúd az edzőkre 1

Az Athletic megérdemelten nyert a Mestallában (marca.com)


A hosszabbításban aztán Llorente adta meg a kegyelemdöfést, míg a szebb napokat is látott hazaiaknál talán elgondolkodtak azon, hogy nem idő előtt menesztették-e az októberben kirúgott (igaz, Koemanhoz hasonlóan eredménytelen) Quique Florest.

Az „atlétikásoké” volt a vasárnap este, ugyanis a Bilbao mellett az Atlético is nyert, szintén idegenben. A madridiak nem csillogtak különösebben a kiesés elől menekülő sevillaiak otthonában – ám rutinból is megoldották az ügyet.

Előbb a legaktívabb madridi, „Kun” Agüero passzát ívelését fejjel Forlán, majd a meccs hajrájában Raul García is betalált, még nehezebb helyzetbe taszítva a Betist. A meccs után menesztették a Valencia, illetve az Inter alkalmazásában egykor még bajnoki címekért harcoló argentin Héctor Cúpert.

Primera División 14. forduló

Valencia-Bilbao 0-3 (0-1)
Valencia, Mestalla. Vezette: López-Astilleros
Gól: Yeste (3.), Llorente (60., 90.)
Valencia: Canizares – Miguel, Albiol, Marchena, Moretti – Joaquín, Manuel Fernandes (Vicente, 63.), Edu (Albelda, 71.), Silva – Villa, Morientes (Zsigics, 62.). Szakvezető: Ronald Koeman
Bilbao: Aranzubia – Ustaritz, Amorebieta, Koikili – Iraola, David López, Etxeberria, Orbaiz (54.), Gabilondo (Murillo, 69.) – Yeste (Garmendia, 77.) – Llorente. Szakvezető: Joaquín Caparrós

Real Betis-Atlético 0-2 (0-1)
Gól:
Forlán (34.), Garcia (90.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 32 pont, 2. Barcelona 28 (27-11), 3. Villarreal 28 (26-21), 4. Atlético 27, 5. Espanyol 26, 6. Valencia 24,…11. Bilbao 17,…19. Betis 11.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik