Élet-Stílus

Serie A: Firenzében nyert az Inter

A címvédő Inter kirobbanó formában folytatta címvédési kísérletét. Roberto Mancini tanítványai a jó erőkből álló Fiorentina otthonából hozták el mindhárom pontot.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A meccs előtti Prandelli-Mancini mérleg (a firenzeiek mesterének szemszögéből 3 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség) nem sok jót ígért a hazaiaknak, s lőn: bár a violák az olasz bajnokság egyik legmasszívabb együttesének számítanak, a milánóiak az első félidőben átgyalogoltak a korántsem zöldfülű kezdőkből álló Ujfalusi, Gamberini, Potenza, Pasqual védőfalon.

A 10. percben Ibrahimovic tetszetős labdával indította a középről kifele mozgó Jimenezt, s a tizenhatosra a jobb oldalon betörő chilei remek lövése esélyt sem hagyott Freynek, a jobb alsó sarokban landolt.

A toszkánok rendezték soraikat, a játék áttevődött a vendégtérfélre, ám a 15. percben Semioli (fejjel), rá szűk tíz percre Pazzini (közelről) sem tudott betalálni – míg az utóbbi helyzet utáni kontra nyomán Frey tornászott hatalmasat Ibrahimovic lezser lövése után.

A félidő hajrájában megduplázta előnyét a bajnok. Ibrahimovic (ki más?) finom mozdulattal ugratta ki az argentin Crúzt, a támadó egyedül vezethette a labdát a tizenhatosig, majd egy finom mozdulattal a bal alsóba csavart, másodszor is megadásra késztetve a vendéglátók francia kapusát.

A szünetben Prandelli cserélt, érkezett az ex-interes Vieri, illetve Jörgensen, s a hazaiak támadásaiba életet leheltek. Az 54. percben Liverani passza után Vieri alig maradt le a gólszerzésről, majd Mutu két jó helyzetfelismerése nyomán Vieri, illetve a meccs helyzetét kihagyó Semioli szépíthetett volna – nem sikerült. A győztes Inter megerősítette helyét a tabella élén.

A milánóiakkal a favoritok közül csak a Roma tartotta a lépést, a „farkasok” az élbolyhoz szintén tapadó Udinese együttesét győzték le az Olimpicóban. A 11. percben egy Pizarro-Giuly összjáték után az előrehúzódó Juan került kihagyhatatlan helyzetbe – ám alig egy perc elteltével a Pepe labdájával elillanó Quagliarella egyenlített.


Serie A: Firenzében nyert az Inter 1

Juan szerzett vezetést a Roma-Udinese találkozón (AP)


Még az első félórán belül kialakult a végeredmény is. Ismét Giuly volt a gólpasszadó -. a francia ezúttal Taddeit szolgálta ki. A győzelemnek köszönhetően a Roma a második helyre ugrott úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a harmadik Juventus.

Serie A, 14. forduló

Fiorentina-Inter 0-2 (0-2)
Firenze, Artemio Franchi. Vezette: Farina
Gól: Jimenez (10.), Crúz (45.)
Fiorentina: Frey – Ujfalusi, Gamberini, Potenza, Pasqual – Kuzmanovic (Jörgensen, 46.), Liverani (Santana, 59.), Donadel, Semioli – Pazzini (Vieri, 46.), Mutu. Szakvezető: Cesare Prandelli
Inter: Julio Cesar – Cordoba, Samuel, Maicon – Chivu – Zanetti, Dacourt (Maxwell, 22.), Cambiasso, Jimenez (Materazzi, 82.) – Cruz (Suazo, 73.), Ibrahimovic. Szakvezető: Roberto Mancini

Roma-Udinese 2-1 (2-1)
Gól:
Juan (11.), Taddei (26.), illetve Quagliarella (12.)
Kiállítva: Pinzi (78., Udinese), Dossena (79., Udinese)

Atalanta-Napoli 5-1 (3-0)
Gól:
Floccari (6.), Langella (20.), Doni (36.), Carozzieri (47.), Pinto (73.), illetve Sosa (60.)

Cagliari-Livorno 0-0

Catania-Palermo 3-1 (2-0)
Gól:
Mascara (29.), Spinesi (41.), Martinez (89.), illetve Caserta (63.)
Kiállítva: Caserta (65.)

Parma-Empoli 1-0 (1-0)
Gól:
Paci (21.)

Siena-Lazio 1-1 (1-1)
Gól:
Maccarone (32.), illetve Pandev (23.)

Az élcsoport:
1. Inter 31 pont (13 mérkőzés), 2. Roma 28 (13), 3. Juventus 26, 4. Udinese 25, 5. Fiorentina 24, 6. Atalanta 21 (13), 7. Sampdoria 20, 8. Milan 18 (13).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik