Élet-Stílus

Serie A: döntetlen a milánói derbin

Gól nélküli döntetlennel zárult az AC Milan és a Juventus milánói rangadója – a kapuk ettől függetlenül rengetegszer forogtak veszélyben. Az Inter a meccs nyertese.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A vendég Juventus már a mérkőzés elején megpróbálta meglepni a házigazdát, az 5. percben Molinaro labdája után Iaquinta készített elő fejjel, az érkező Trezeguet azonban kevéssel eltévesztette a célt.

A 11. percben a francia már talpra ugrasztotta a közönséget: előbb laza átvétellel Didát is becsapta, lövése viszont a kapufán csattant.

A Milan megpróbálta kézbe venni az irányítást, a torinóiak ellenben remekül kapcsolták ki Kakát, de a brazil mellett Seedorfot is tétlenségre kárhoztatták a rendre mögötte loholó vendég középpályások.

A félidő derekán Gilardino rázta meg magát, távolról emberesen rá is tűzte, Buffon azonban a helyén volt. A másik oldalon a Nesta és Oddo által szorongatott Nedved esett el a tizenhatoson belül, Morganti nem látta úgy, hogy közbe kellene avatkozzon.


Serie A: döntetlen a milánói derbin 1

Gilardino kétszer is betalálhatott volna – egyszer sem sikerült (AP)


Az utolsó tíz percben már a Milan vette át a kezdeményezést, Pirlo és Seedorf is távolról próbálkozott, Buffonon azonban nem lehetett kifogni.

A Juventus a második játékrészt is úgy kezdte, ahogy az elsőt. Előbb Salihamidzic viharzott el a jobb szélen, tökéletesen indítva Trezeguet-t, a francia próbálkozását azonban Dida paskolta ki. Nedved érkezett a kipattanóra, ám Oddo az utolsó pillanatban látványosan szerelte a cseh spílert. A helyzetnél megsérült Dida válla, a brazil azonban két percnyi ápolás után a folytatás mellett döntött.


Serie A: döntetlen a milánói derbin 2

Trezeguet az elején kapufával indított, majd tovább riogatta Didát (AP)


Szinte azonnal helyzet alakult ki a Juventus kapuja előtt. Kaká pazar mozdulattal terelt kapura egy labdát, Buffon csak kiütni tudta, érkezett Gilardino, aki a kapuba helyezett. Morganti les miatt érvénytelenítette a találatot. Jogosan.

A hajrára mindkét együttes kinyílt, felváltva sorjáztak a lehetőségek. A tizenhatos előterében Serginho földre vitte Nedvedet, a szabadrúgás specialista Del Piero hiányában azonban odalett a sansz, akárcsak a másik oldalon, ahol egy hasonló szituáció után Pirlo próbálta meg szerencséjét, de Buffon nem hibázott.

A Milan és a Juventus is kockáztatott a nyerő lépés érdekében, érkezett Inzaghi, illetve Del Piero és Palladino, az eredmény azonban változatlan maradt annak ellenére, hogy Inzaghi és Maldini is közel került a vezetéshez: előbbi a hosszabbításban is megrázta magát, de Buffonon szombat este nem lehetett kifogni.

Serie A, 14. forduló

Milan-Juventus 0-0
Milánó, San Siro, 76 ezer néző. Vezette: Morganti
Milan: Dida – Oddo (Bonera, 79.), Nesta, Kaladze, Serginho (Maldini, 64.) – Gattuso, Pirlo, Ambrosini – Seedorf;Kakà, Gilardino (Inzaghi, 64.). Szakvezető: Carlo Ancelotti.
Juventus: Buffon – Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro – Salihamidzic (Marchionni, 71.), Nocerino, Zanetti, Nedved (Palladino, 82.) – Trezeguet, Iaquinta (Del Piero, 71.). Szakvezető: Ranieri.

Sampdoria-Reggina 3-0 (1-0)
Gól:
Bellucci (5., 75.), Sammarco (56.)
Kiállítva: Lanzaro (74., Reggina)

Az élcsoport:
1. Inter 28 pont (12 mérkőzés), 2. Juventus 26, 3. Roma 25 (26-16, 12), 4. Udinese 25 (16-13, 13), 5. Fiorentina 24 (13), 6. Sampdoria 20, 7. Milan 18 (13), …17. Reggina 10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik