Élet-Stílus

Primera División: növelte előnyét a Real

A spanyol bajnokságban sikeres meglépési kísérlettel rukkolt elő a Real Madrid; a fővárosiak kihasználták azt, hogy a Barcelona nem tudta begyűjteni a lokálderbit.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Madridban nyilván hálásan gondolnak az Espanyol játékosaira. Pedig eleinte nem tűnt úgy, hogy a Rijkaard-gárda az elmúlt hetek formáját mutatná.

A 6. percben a Ronaldinho nélkül kezdő gránátvörös-kékek megszerezték a vezetést. A jobb oldalon Lionel Messi kapott jó labdát, egy csellel bohócot csinált Torrejónból, majd a hosszú saroknál érkező Iniesta elé tálalt, aki közelről betalált.

Vendégfölény

A félidő nagyrészében a vendégek akarata érvényesült, Messi, majd egy remek szabadrúgás nyomán Xavi is közel járt egy újabb találathoz.

Az irányító labdája a lécről vágódott ki, érkezett Krkic, aki fejjel próbálkozott, de a kapufa ezúttal is a hazaiakat segítette.

Primera División: növelte előnyét a Real 1

Messi ezúttal is remekelt, de egyedül ezúttal is kevés volt (Getty)


Térfélcsere után az Espanyol játszott kezdeményezőbben, Jarque alig lőtt a léc fölé – a fölény azonban csak a 69. percben érett góllá. A bal oldalról Rodríguez ível középre, Corominas pedig a hosszú sarokba továbbított.

Az immár Ronaldinhóval a fedélzeten rohamozó Barca természetesen felébredt a szúnyókálásból, Ezquerro majd Iniesta és a közelről ismétlő Ronaldinho közel is járt az újabb találathoz, de a nap hőse, Kameni mindent hárított.

Raúl királysága

Az 1-1 nyomán a barcelonaiak hátránya tovább nőtt a Reallal szemben. A „királyi gárda” ugyanis érvényesítve a papírformát, 3-1-re legyőzte a Santandert. A meccs nem ígérkezett könnyűnek, hisz a Racing nyolcmeccses veretlenségi szériától tüzelten érkezett a Santiago Bérnabeuba – ám tíz perc elteltével máris kettős hátrányba került.

A legszebb napjaira emlékeztetően játszó Raúl révén már a 4. percben vezetett a házigazda, majd a támadó góljánál előkészítőként jeleskedő Baptista olyan helyzetbe hozta Sergio Sanchézt, hogy az a saját kapujába továbbított.


Primera División: növelte előnyét a Real 2

Raúl: akárcsak a régi szép idõkben (AP)


A meccs eldőlt, a jó játék folytatódott. A kitámadó, s nem egyszer remek megoldásokkal előrukkoló vendégek Jorge Lopez és a lengyel hérosz, Ebi Smolarek révén több helyzetet is elpuskáztak, a 70. percben viszont ismét a Real-kontra érvényesült – Raúl duplázta meg találatainak számát. A végén Munitis gólja alakította ki a végeredményt, ami azt jelenti, hogy a Real magabiztosan őrzi vezető helyét.

A Sevilla ellenben tovább szánkázik lefelé. Az UEFA-kupa védője ezúttal az Almeria otthonában mutatott kilátástalan játékot, s mivel Daniel Alvést a 46. percben kiállították, a tíz emberrel küzdő csapat erejéből csak a minimális különbségű vereségre futotta.

Primera División, 14. forduló:

Espanyol-Barcelona 1-1 (0-1)
Gól:
Corominas (69.), illetve Iniesta (6.)

Real Madrid-Santander 3-1 (2-0)
Gól:
Raúl (4., 70.), Sanchez (10., öngól), illetve Munitis (73.)

Almeria-Sevilla 1-0 (0-0)
Gól:
Ariadela (86.)
Kiállítva: Alves (46., Sevilla)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 32 pont, 2. Barcelona 28 (27-11), 3. Villarreal 28 (26-19, 13), 4. Espanyol 26, 5. Atlético 24 (13), … 7. Santander 23, … 10. Almeria 16, 11. FC Sevilla (13)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik