Élet-Stílus

Kalendáriummá válik a Parlament (Képgaléria!)

A világ legnagyobb adventi kalendáriumává válik a magyar Parlament, vasárnaptól, ezzel délután elindul a Miniszterelnöki Hivatal által szervezett, az Ország Karácsonya elnevezésű rendezvénysorozat - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

A Parlament épületére egy óriás fényjátékot vetítenek, és – ahogyan a valóságos kalendáriumban is – kinyílik egy-egy virtuális ablak minden délután. Daróczi Dávid ismertette: a karácsonyig tartó rendezvénysorozat keretében a Mikulás, karácsonyi kisvonat, versmondó versenyek és betlehemi játékok várják majd a gyerekeket és családjukat december 6. és 24. között a budapesti Kossuth téren.

A szórakoztatás mellett a karácsonyi hagyományok bemutatása is cél: a látogatók magyar iparművészek, kézművesek munkáival, karácsonyi szokásokkal és népi játékokkal ismerkedhetnek, illetve megkóstolhatják a téli, karácsonyi időszak jellegzetes ételeit és italait – közölte.


Kalendáriummá válik a Parlament (Képgaléria!) 1

Óriás fényjáték a Parlamenten (Képgaléria!)



A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy december 6-ától az óriáskalendárium mellett Meseváros nyit a Parlament előtt. Itt a gyerekek megtanulhatnak ajándékot csomagolni, szaloncukrot, mézeskalácsot és szalmabábut készíteni, indulhatnak karácsonyi versmondó versenyen, vonatozhatnak az ünnepi dekorációba öltözött kisvasúttal, vagy korcsolyázhatnak a téren felépített mini-jégpályán. Szintén december 6-án este fél hétkor ünnepélyes keretek között felgyulladnak az Ország Karácsonyfájának fényei a Parlament előtt.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint az Ország Karácsonyfája várhatóan kedd hajnalban érkezik a Kossuth térre, az erdélyi Szováta város és egy magyar-román vállalat közös felajánlásaként. Miután megérkezik, a fát még hajnalban feldíszítik a tűzoltók. Az MTI kérdésére, hogy az idén miért nem a korábbi években megszokott műjégpálya lesz a Parlament előtt, a kormányszóvivő azt válaszolta: a MEH ebben az évben tartalmasabb, több embert és több korosztályt elérő programot tervezett a térre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik