Élet-Stílus

Bundesliga: sovány Bayern-győzelem

Az ősz végére alaposan leeresztő Bayern München visszavette első helyét a Bundesligában. A bajorok az Arminia Bielefeld otthonában diadalmaskodtak egy árva gólocskával.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Tovább tart a nyáron alaposan kistafírozott Bayern langyos formája; Ottmar Hitzfeld csapata 1-0-ra győzött ugyan a bielefeldi Sücho-Arénában, azonban a játék és a helyzetkihasználás ezúttal sem emlékeztetett az idény eleji teljesítményre.

A müncheniek szakvezetője Hamit Altintop Braga ellen mutatott játéka nyomán cserélt a középpályán, Kroos kapott lehetőséget.

A fiatal támadó középpályás próbálta is mozgatni a csapatot, ám elsősorban eladott labdáival „jeleskedett”: egy ilyen ajándék nyomán Zuma lódult meg, Lahm elkésett, akárcsak Kahn, a vendégek szerencséjére azonban a dél-afrikai a kapufát vonta be a játékba. Ordító helyzet volt!


Bundesliga: sovány Bayern-győzelem 1

Ribéry ismét khúzta csapatát a csávából (DPA)


Három perc múlva már a Bayern volt előnyben. Toni vette észre, hogy Ribéry előtt tér nyílt, a franciához továbbított, aki jobbal meg is szerezte a vezetést. A vendégcsapat megnyomta a hajrát, Toni, illetve Klose került helyzetbe, utóbbi azonban ütközött Hainnal, s a szerencsétlen kapus a félidőben bent is maradt az öltözőben.

Térfélcsere után tovább rohamozott a Bayern; Toni lövésénél Fernandez csak nézte, amint a bajorok egyenlítenek a kapufák tekintetében, majd az 53. percben Korzynietz a vonalról tisztázta Klose fejesét.

Lüktető lett a játék, a házigazdák az egyenlítésért, a sztárcsapat az előny növeléséért hajtott – ám a 81. percig kellett várni újabb nagy helyzetig. Ekkor Toni lövését a felső sarokból piszkálta ki a hazaiak cserekapusa.

Maradt a 0-0, s ez azt jelentette, hogy a Werder Bremen bő 24 óráig vezette a Bundesligát, a Bayern ismét az élre állt.

Bundesliga, 15. forduló:

Bielefeld-Bayern München 0-1 (0-1)
Bielefeld, Sücho-Arena, 23 800 néző. Vezette: Weiner
Gól: Ribéry (22.)
Bielefeld: Hain (Fernandez, 46.) – Korzynietz, Kucera, Gabriel, Schuler (Böhme, 82.) – Kauf – Zuma, Kirch, T. Marx, Kamper – Wichniarek. Szakvezető: Ernst Middendorp
Bayern: Kahn – Lell, Van Buyten, Demichelis, Lahm – Van Bommel, Zé Roberto – Kroos (Hamit Altintop, 75.), Ribery – Toni, Klose (Ottl, 88.). Szakvezető: Ottmar Hitzfeld

Duisburg-Nürnberg 1-0 (0-0)
Gól:
Grlic (72.)

Az élcsoport:
1. Bayern 34 pont, 2. Bremen 33, 3. Hamburg 30, 4. Leverkusen 27, 5. Karlsruhe 26, 6. Schalke 25, 7. Hannover 24, 8. Stuttgart 22, …14. Bielefeld 15, …16. Nürnberg 12 (18-25), 17. Duisburg 12 (14-25)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik