Élet-Stílus

Premier League: kapaszkodik a Chelsea

A West Ham együttesét kín-keservesen legyűrő Chelsea a Premier League második helyére lépett elő – nyert a Blackburn és a Sunderland, ismét botlott a Manchester City.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Eseménytelen első félidő után a Chelsea a második játékrész hajrájára pörgött fel igazán londoni riválisa ellen. Ekkor előbb Terry lövése pattogott el a kapu előtt, majd két perccel később Drogba megcsúsztatott fejesére Joe Cole csapott le és a felső sarokba lőtt. A hajrában már nem változott az eredmény, így a “kékek” a második helyre léptek elő.

Öt győzelem nélküli éhkoppra tett pontot a Blackburn Rovers. A Newcastle United kárára történt változás „főkolomposa” a két szép találatot jegyző David Bentley volt; a válogatott támadó előbb 18 méteres szabadrúgásból csapta be Shay Givent, majd futtából jó húszról szerzett vezetést a hazaiaknak azok után, hogy a 47. percben Obafemi Martins révén még a vendégek vezettek. A hajrában Tugay pecsételte meg a United sorsát.

A Sunderland a mindössze 19 esztendős Anthony Stokesnak köszönhette sikerét.
Már-már úgy tűnt, hogy az első félidőben Kenwyne Jones kapufájával remekül kezdő hazaiaknak meg kell elégedniük az egy ponttal, amikor a cserepadról beálló ifjonc megszerezte a győzelmet. Jones közeli fejesét Bywater kapus nem tudta megszelídíteni, érkezett Stokes és közelről a kapuba helyezett.


Premier League: kapaszkodik a Chelsea 1

Stokes (középen) jött, látott és győzött (Getty)


A nyáron agyonerősített Manchester City továbbra sem túl acélos idegenben. Sven-Göran Eriksson csapata a zsinórban nyolc bajnokit elvesztő Wigan Athletic otthonában csak 1-1-et ért el – a frissen kinevezett Steve Bruce munkája idő előtt beérni látszik.

Premier League 15. forduló:

Chelsea-West Ham United 1-0 (0-0)
Gól:
J. Cole (76.)

Blackburn Rovers-Newcastle United 3-1 (0-0)
Gól:
Bentley (54., 67.), Tugay (90.), illetve Martins (47.)

Portsmouth-Everton 0-0

Reading-Middlesbrough 1-1 (0-0)
Gól:
Kitson (54.), illetve Tuncay (83.)

Sunderland-Derby County 1-0 (0-0)
Gól:
Stokes (90.)

Wigan Athletic-Manchester City 1-1 (1-1)
Gól:
Scharner (25.), illetve Geovanni (1.)
Kiállítva: Melchiot (88., Wigan)

Aston Villa-Arsenal 1-2 (1-2)
Gól:
Gardner (14.), illetve Flamini (23.), Adebayor (36.)

Az élcsoport:
1. Arsenal 36 pont (14 mérkőzés), 2. Chelsea 31, 3. Manchester United 30 (14), 4. Manchester City 30, 5. Liverpool 27 (13)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik