Élet-Stílus

Letartóztattak egy Premier League-edzőt

Kedd este a londoni rendőrség őrizetbe vett öt férfit korrupció gyanújával. Köztük volt az angol labdarúgó élvonalban szereplő Portsmouth együttesének a trénere, Harry Redknapp is. Az edző kihallgatása után elmondta, hogy az ügy nem érinti közvetlenül.

A londoni rendőrség közlése szerint az öt férfit csalás és hamis számlavezetés miatt tartóztatták le. Nem sokkal később óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket. Redknapp mellett a klub ügyvezető igazgatóját és volt elnökét, Peter Storrie-t, illetve Milan Mandaricot vették őrizetbe, valamint a Charlton focistáját, a szenegáli válogatott Amdy Faye-t, aki jelenleg kölcsönben a Glasgow Rangers együttesében szerepel.

Angol lapértesülések szerint a rendőrség Faye átigazolásainak az ügyét vizsgálja: a középpályás 2003-ban érkezett az Auxerre-től a Portsmouthhoz, egy évvel később pedig a Newcastle-höz szerződött. Mindkét esetben Willie McKay játékosügynök közvetített.

Redknapp az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a rendőrségi vizsgálat őt közvetlenül nem érinti. „Természetesen mindannyian segítünk a hatóság embereinek” – mondta a 60 éves tréner, majd hozzátette: „Azért tartóztattak le minket, hogy hivatalosan is feltehessék a kérdéseiket. Ez megtörtént, és én ezzel lezártnak tekintem az ügyet.” A szakember és a klub volt elnökének jogi képviselője is megerősítette Redknapp kijelentéseit. „A vizsgálatok nem érintik egyik ügyfelemet sem.”

Az angol rendőrség már tavaly óta nyomoz a csúszópénzek ügyében. Akkor a BBC munkatársai rejtett kamerás felvételeket készítettek több élvonalbeli edzővel és ügynökkel, arról kérdezvén őket, hogy valóban van e szükség csúszópénzre egy játékos leigazolásánál. A vizsgálatok során nyáron a Newcastle-nél, a Portsmouthnál és a Rangersnél razziáztak a rendőrök.

Korábban már két embert letartóztattak a hatóság emberei: szeptemberben Londonban egy 28 éves férfit, májusban pedig Manchesterben egy 61 éves férfit vettek őrizetbe pénzmosás vádjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik