Élet-Stílus

Súlyos balesetet szenvedett Svindal

Valószínűleg hosszú kihagyás vár Aksel Lund Svindalra, a férfi alpesisí-Világkupa összetett címvédőjére, aki súlyos balesetet szenvedett a sorozat egyesült államokbeli versenyének keddi edzésén, Beaver Creekben.

Az összetettben négy verseny után az élen álló norvég klasszis a csapatorvos szerint kettős orrcsont-, valamint járomcsonttörést szenvedett, több fogát is elvesztette és a farizma is megsérült – írja az MTI.

A combján az egyik léc csúnya sebet okozott, amelyet 13 öltéssel kellett összevarrni. A 24 éves síelő rendkívül balszerencsés volt, hiszen a Birds Of Prey nevű pályának az utolsó, cél előtti ugratóján (Golden Eagle) vesztette el az egyensúlyát. Svindal a bukás után magánál volt, és azonnal kórházba szállították.

A szezon első négy futamából kettőt megnyerő norvég biztosan nem indulhat a coloradói Vk-hétvége egyetlen futamán sem. Csütörtöktől vasárnapig összesen négy versenyt (műlesiklás, szuperóriás-műlesiklás, óriásszlalom és kombináció) bonyolítanak le Beaver Creekben.

Svindal jelenleg 234 ponttal jókora előnnyel vezet összetettben az osztrák Benjamin Raich előtt, aki 166 egységet gyűjtött idáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik