Élet-Stílus

Rijkaard nem félti az állását (videó)

Elvesztette veretlenségét az idei szezonban az Arsenal együttese, de a londoniak trénere nem bánta meg, hogy a fiatalokat küldte pályára a Sevilla elleni BL-rangadón. A Barcelona szakvezetője elégedetten értékelt a Lyon elleni döntetlent követően, hiszen a csapata így is megszerezte a csoportelsőséget.

A katalán sztárcsapat az első mérkőzésen hazai pályán lefocizta a francia bajnokot, a Lyon azonban kedden este felszívta magát, és a döntetlennel életben tartotta reményeit, hogy bejusson a 16 közé a Bajnokok Ligájában. A Barca az idegenben szerzett ponttal is már biztos csoportelső.

„A feladatot teljesítette a csapatom, az már más kérdés, hogy némi szerencsével akár le is győzhettük volna a Lyont” – értékelt a találkozó után Frank Rijkaard, akit az első félidő végén a bíró reklamálásért a lelátóra száműzött. Egyes lapok a holland mester viselkedését azzal magyarázták, hogy félti az állását. „Egyáltalán nem voltam ideges, a bíró elnézett valamit, és erre szerettem volna felhívni a figyelmét” – magyarázta viselkedését a tréner, aki ezúttal kihagyta Ronaldinhót a kezdőből.




„Egyszerre csak 11 játékost küldhetek a pályára, és olyan erős a keret, hogy valaki mindig kimarad. Szó sincsen büntetésről, Ronaldinho elfogadta a döntésemet, majd amikor a félidőben megkérdeztem, hogy akar játszani, nagyon motiváltnak tűnt” – mondta Rijkaard.

Ibrahimovic bombagólt lőtt

A Barcával együtt az Inter is kedd este biztosította be a tavaszi szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban. Az olasz bajnok svéd csatára megkönnyebbülten nyilatkozott a mérkőzést követően. „Az öltözőben mindenki nagyon boldog volt, letudtuk ezt a feladatot, és most egy kicsit kisebb nyomás nehezedik ránk” – mondta a csatár, aki ritka nagy gólt lőtt Roberto Carlos mellett a Fenerbahcénak.

„Különösebben nem izgat a gólkirályi cím, a legfontosabb, hogy nyertünk” – értékelt Ibrahimovic, aki nem volt elégedett a csapat első félidőben mutatott produkciójával. „A keret számos játékosa a válogatott mérkőzést játszott, így eleinte nem találtuk a ritmusunkat, a szünet után azonban az ellenfelünk fölé kerekedtünk, és megérdemelten győztünk.”




Először kapott ki idén az Arsenal

A Sevilla a H csoport rangadóján meglepetésre meglepően könnyedén győzte le a szezonban idáig veretlen Arsenalt, és négyes élére állt. A spanyolok a tartalékos londoni védelem hibáit kihasználva teljesen megérdemelten győztek, amit elismert az Ágyúsok trénere is. „Nem bántam meg, hogy a fiatalokat szerepeltettem. A továbbjutást már egy körrel korábban kiharcoltuk, így remek lehetőségem volt arra, hogy néhányan játékost a legerősebb riválisok ellen is kipróbálhassak” – nyilatkozta a francia mester, aki kemény szavakkal bírálta a játékvezetőt és a Sevilla csapatkapitányát.

„Több mint 100 BL-meccsen ültem a kispadon, de olyanra még nem volt példa, amit Daniel Alves művelt. Mesteri fokon húzta az időt, és a játékvezető semmit nem tett annak érdekében, hogy ezt megakadályozza” – így Wenger, aki emiatt olyan hevesen reklamált, hogy a bíró lelátóra zavarta.




A Sevilla nemrég kinevezett új trénere érthetően elégedett volt csapatával. „Fantasztikusan játszottunk, és csak remélni tudom, hogy az elkövetkező hetekben tartani tudjuk a színvonalat” – mondta Manolo Jimenez, aki Juande Ramos posztját vette át októberben.

Hengerelt a Roma

A negyedik csapat, amely kedden este bejutott a 16 közé az AS Roma. Az olasz együttes továbbra is nélkülözi csapatkapitányát, de Francesco Totti hiánya nem látszik meg a játékukon. Elsősorban Mirko Vucinic volt elemében, a montenegrói támadó két góllal terhelte meg a Dinamo Kijev kapuját.



„Jó pár kulcsemberünk hiányzott, de még így is könnyedén győztünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen nem becsülték le az ellenfelünket, és az első perctől az utolsóig megfelelő hozzáállással végezték a dolgukat” – értékelt Luciano Spalletti.

—-A forduló programja, állások—-

Keddi program
Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
E csoport:
Stuttgart (német)-G. Rangers (skót) 3-2
Gól:
Cacau (45+2.), Pardo (62.), Marica (85.) illetve Adam (27.), Ferguson (70.)

Lyon (francia)-Barcelona (spanyol) 2-2
Gól:
Juninho (7., 80. tizenegyesből), illetve Iniesta (3.), Messi (58. tizenegyesből)

Tabellák

E csoport állása:
1. (és már továbbjutott) FC Barcelona 11 pont
2. Glasgow Rangers 7 (7-6)
3. Olympique Lyon 7 (8-10)
4. VfB Stuttgart 3

F csoport állása:
1. (és már továbbjutott) Manchester United 15 pont
2. (és már továbbjutott) AS Roma 10
3. Sporting Lisboa 4
4. Dinamo Kijev 0

G csoport állása:
1. (már továbbjutott) Internazionale 12 pont
2. Fenerbahce 8
3. PSV Eindhoven 7
4. CSZKA Moszkva 1

H csoport állása:
1. (már továbbjutott) Sevilla 12 pont
2. (már továbbjutott) Arsenal 10
3. Slavia Praha 5
4. Steaua Bucuresti 1


Rijkaard nem félti az állását (videó) 1

Rijkaard nem félti az állását (videó) 2

F csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-AS Roma (olasz) 1-4
Gól:
Bangoura (63.), illetve Panucci (4.), Giuly (32.), Vucinic (36., 78.)

Manchester United (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 2-1
Gól:
Tevez (61.), C. Ronaldo (90+3.), illetve Abel (21.)

G csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-PSV Eindhoven (holland) 0-1
Gól:
Farfán (39.)

Internazionale (olasz)-Fenerbahce (török) 3-0
Gól:
Cruz (55.), Ibrahimovic (66.), Jimenez (90+2.)

H csoport:
Steaua Bucuresti (román)-Slavia Praha (cseh) 1-1
Gól:
Badea (12.), illetve Senkerik (78.)

Sevilla (spanyol)-Arsenal (angol) 3-1
Gól:
Keita (24.), Luis Fabiano (34.), Kanoute (89. tizenegyesből), illetve Eduardo (11.)

A szerdai program

A csoport:
Besiktas-Marseille, 20:45
Liverpool-FC Porto, 20:45 (m1)

A csoport állása:
1. FC Porto 8 pont
2. Marseille 7
3. Liverpool 4
4. Besiktas 3

B csoport:
Rosenborg-Chelsea, 20:45
Valencia-Schalke, 20:45

A csoport állása:
1. Chelsea 8 pont
2. Rosenborg 7
3. Schalke 4
4. Valencia 3

C csoport:
Lazio-Olimpiakosz, 20:45
Werder Bremen-Real Madrid, 20:45

A csoport állása:
1. Real Madrid 8 pont
2. Olimpiakosz 5
3. Lazio 5
4. Werder Bremen 3

D csoport:
Benfica-AC Milan, 20:45
Celtic-Sahtar Doneck, 20:45

A csoport állása:
1. AC Milan 9 pont
2. Celtic 6
3. Sahtar 6
4. Benfica 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik