Élet-Stílus

Mourinho lehet az új angol kapitány

A Chelsea egykori trénere, a portugál Jose Mourinho korábban hallani sem akart arról, hogy angol szövetségi kapitány legyen, mára azonban meggondolta magát, és jelezte: kész egyeztetni az állásról a szigetországi szövetség (FA) vezetőivel.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

„Először is beszélnem kell az angol szövetség vezetőivel, hogy meggyőződjek arról, tényleg munkát akarnak ajánlani nekem. Addig nem tudok többet mondani erről, amíg nem állnak elő konkrétumokkal, csak azt hallom, hogy érdeklődnek felőlem” – magyarázta a Chelsea-től szeptemberben távozó szakvezető, aki jelezte, szívesen meghallgatja az FA-vezetőt. „Jöjjenek és beszélgessünk, aztán meglátjuk, hogy mi lesz, mindenesetre én nem zárok ki semmit” – tette hozzá a 44 éves szakember.

Jose Mourinho tehát nyitott a kérdésben, s ez annyiból meglepő, hogy néhány héttel ezelőtt még azt harsogta: semmi áron nem akar angol szövetségi kapitány lenni. Ehhez azonnal hozzátette, csak évekkel később tudja magát elképzelni egyáltalán egy válogatott élén, és kizárólag hazája, azaz Portugália együttesét irányítaná.


Mourinho lehet az új angol kapitány 1

Jose Mourinho meggondolta magát (AFP)


Angliában persze általában örülnek annak, hogy Mourinho korábbi véleménye megváltozott, a portugál ugyanis kedvelt, elismert edző a szigetországban, és a Chelsea-vel három év alatt elért két bajnoki címe, két Ligakupa- és FA-kupa-sikere is jó ajánlólevél.

Ha hinni lehet a híreknek, mellette Fabio Capello, Harry Redknapp és Martin O’Neill jelölt a posztra – igaz, utóbbi már tudatta, nem érdekli a feladat. A korábbi kapitányt, Steve McClarent a horvátok elleni 3-2-es hazai vereséget követően rúgták ki, miután került, hogy Anglia – szégyenszemre – nem lesz ott a jövő évi Európa-bajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik