Élet-Stílus

Magához tért a kómából a japán kapitány

A japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ivica Osim magához tért a kómából. A 66 esztendős bosnyák szakvezető állapota javul, ugyanakkor beszélni még mindig nem képes.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Ivica Osim november 16-án lett rosszul otthonában, miközben felment a lépcsőn, és stroke következtében kómába esett, azóta intenzív osztályon kezelik. A kómából minap magához tért. „Lassan visszanyeri öntudatát, javul az állapota, de beszélni még nem tud” – számolt be a szakvezető állapotáról Tesima Hideto, a japán szövetség (JFA) illetékese.

Az osztrák Strum Graznál Szabics Imrével és Korsós Györggyel is dolgozó tréner a 2006-os világbajnokság után vette át a japán válogatott irányítását a brazil Zicotól, ám alig bírta elviselni a posztjával járó feszültséget. Az egyik mérkőzés után tajtékozva amatőrnek nevezte a játékosait; tolmácsa többször elsírta magát, míg az év elején megrendezett Ázsia-kupa negyeddöntőjében nem volt hajlandó végignézni csapata büntetőpárbaját Ausztrália ellen.


Magához tért a kómából a japán kapitány 1

Lassan visszanyeri öntudatát (Wikipedia)


Később az eset kapcsán úgy nyilatkozott: „Nagyon nem kedvelem a tizenegyeseket – ártanak a szívemnek. Ám amikor meghallottam, hogy nyertünk, úgy ugráltam, hogy majdnem bevertem a fejem az öltöző mennyezetébe.” A japánok a Szaúd-Arábia elleni elődöntőt már elveszítették (3-2), akárcsak a bronzmeccset, melyen Dél-Korea gól nélküli döntetlent követően büntetőkkel verte Osim csapatát.

Egyelőre ideiglenesen az az Okada Takesi irányítja Japánt, aki korábban, az 1998-as vb idején már dolgozott a válogatott élén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik