Élet-Stílus

Az Aranylabda mellett a FIFA díja is Kakáé lesz

Lapértesülések szerint Kaká, az AC Milan brazil sztárja az idén mindent visz, azaz a legjobb Európában játszó futballistának dukáló Aranylabda mellett a FIFA Év játékosa díjat is elnyeri.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Bár a díjátadásra csak vasárnap kerül sor, mindenhol tényként kezelik, hogy 2007-ben Kaká kapja a France Football által alapított Aranylabdát. Néhány napja a Corriere della Sera című olasz lap kürtölte világgá, hogy a zsűri egyik tagja közölte a brazil játékossal, készüljön a párizsi díjátadásra. Erre csak ráerősít az a friss információ, amely Párizs alpolgármesterétől származik. Jean Bernard Bros elkotyogta: megkérték, hogy a francia fővárosba érkező Kaká számára szervezzen meg egy látogatást az Eiffel-toronynál.

A milánói La Gazzetta dello Sport pedig azt a hírt osztotta meg az olvasóival, hogy az AC Milan egy zürichi út megszervezésén fáradozik, persze nem turistacélból, hanem mert Kaká veheti majd át december 17-én a FIFA Év játékosa díjat a svájci városban. Amennyiben ez az információ is helytálló, akkor Kaká lesz tizedik olyan labdarúgó, aki duplázni tud, azaz ugyanabban az évben a két legveretesebb díjat is megnyerni (2006-ban Fabio Cannavarónak is sikerült ez a bravúr).


Az Aranylabda mellett a FIFA díja is Kakáé lesz 1

Az egy, aki mindent visz (goal.com)


Az AC Milannal tavaly BL-győztes, tíz góllal BL-gólkirály 25 éves Kaká amúgy díjhalmozó: a szezon előtt az előző Bajnokok Ligája-kiírás legjobb játékosának és legjobb csatárának járó díjat is átvehette az európai szövetségtől, s emellett a hivatásos labdarúgók nemzetközi érdekvédelmi szervezete, a FIFPro szavazásán is az élen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik