Élet-Stílus

Real: Gutit provokálták (videó)

Bernd Schuster, a Real Madrid német szakvezetője a játékvezetőt okolja, amiért játékosa, Guti a kiállítás sorsára jutott a Real Murcia elleni hétvégi spanyol bajnoki mérkőzésen.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A királyiak csapatkapitánya a 83. percben kapott piros lapot, miután megrúgta az ellene szabálytalankodó César Arzót (videó).

Schuster szerint ez azért törénehetett meg, mert Arturo Daudén Ibánez bíró korábban nem szankcionálta le a Gutit provokáló, ellene sorra szabálytalankodó Murcia-játékosokat, és hagyta, hogy a helyzet ideáig fajuljon.

„A piros lap provokáció eredménye. A Guti ellen elkövetett szabálytalanságokat a játékvezető nem torolta meg, tulajdonképpen nem tett semmit, és sajnos ennek az lett a következménye, hogy a játékosnál elszakadt a cérna. Gutit mindig, mindenhol provokálják, és ha betelik nála a pohár, akkor bizony hajlamos butaságot csinálni. Erről le kell szoktatnunk valahogy” – magyarázta a Real vezetőedzője.

A klub első embere, Ramón Calderón egyetért azzal, hogy Gutit provokálták, ugyanakkor elítéli, hogy középpályás visszarúgott. „Emberi reakció, hogy megtorolta a sérelmeit, de én ezt nem fogadom el, és szerintem ő is tudja jól, hogy hibát hibázott. A labdarúgócsapat kapitányaként a ugyanis a Realt reprezentálja, s tisztségében mindig helyesen kell cselekednie” – hangzott a Real-elnök véleménye.

A madridiak végül 1-1-re végeztek a Real Murcia vendégeként, de mivel a Villarreal is ikszelt, így is maradtak a tabella élén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik