Élet-Stílus

McCabe pénzt és újabb játékosokat ígért a Fradinak

Zártkörű összejövetelre került sor hétfő délután az Üllői úton, amelyen részt vett Kevin McCabe is, az FTC-ingatlanok iránt érdeklődő angol üzletember. A Sheffield United tulajdonosa szerint a legfontosabb feladat egy új stadion felhúzása lenne. McCabe a hatéves konszolidációs időszakon túl egy jamaicai válogatott kapust és egy trinidadi válogatott játékost ígért.

McCabe a megbeszélésen a klub elnökségi tagjaival, legfontosabb vezetőivel találkozott, a focicsapatot Csank János vezetőedző és Lipcsei Péter képviselte a 100% Fradi beszámolója szerint. Az angol üzletember arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy cégének hogyan sikerült stabilizálnia az angol Sheffield Unitedet. Sikeres pályázat (december 17. a jelentkezési határidő) esetén a Ferencvárossal is ez a terve. McCabe kiemelte, melyek azok a fő területek, amelyek révén a Sheffield United mára jól működő gazdasági társaság lett, melynek tavalyi bevétele 70 millió euró volt.

Az üzletember szerint mielőbb szükséges lenne egy olyan stadion létrehozása az FTC-nél is, amelyek – a megépülő irodaházak, szórakoztató és kereskedelmi egységek révén – megadhatják az alapját a későbbi sikeres működésnek. Emlékeztetett arra, hogy a Sheffield United teljes konszolidációja is hat évet vett igénybe, így Budapesten sem valósulhatnának meg teljesen egyik napról a másikra a pozitív folyamatok, ezekhez idő kell, de a megfelelő létesítmény létrehozása az Üllői úti területen kulcskérdés.

McCabe elmondta, hogy cége már kivette a pályázati anyagot, az egyeztetések nagyon biztatóan haladnak, de van még egy-két pont, amit a következő napokban feltétlenül tisztázni kell. Az angol üzletember arról is beszélt, nem tartja szükségesnek, hogy Angliából küldjenek új menedzsmentet a ferencvárosi labdarúgás élére, hiszen az irányítást a magyar vezetők is megoldhatják, de sikeres pályázat esetén közvetve a Sheffield United elnöke, Terry Robinson felelne azért, hogy minden rendben menjen a klubnál.

McCabe kiemelte, hogy Paul Shaw után újabb játékosok érkezhetnek az Üllői útra januárban. Az üzletember elmondása szerint elsősorban a karibi térségből jönnének labdarúgók: egy jamaicai válogatott kapus és egy trinidadi válogatott játékos érkezhet, de további két válogatott szintű labdarúgó is jöhet a térségből.

A másodosztályban vitézkedő Ferencváros jelenleg a harmadik helyen áll a Keleti-csoportban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik