Élet-Stílus

Grönholm leutánozná Räikkönent

A szezon végén visszavonuló Marcus Grönholm hatpontos hátrányból várja az utolsó futamot, a Brit-ralit. A 39 éves finn versenyző csak abban az esetben lehet harmadszor is világbajnok, ha nyer, s közben a nagy riválisa, a francia Sebastien Loeb legfeljebb csak a hatodik helyen végez.

Kapcsolódó linkek


rally.lap.hu
sport.lap.hu

Grönholm nincsen könnyű helyzetben, de amondó, ha a Forma-1-ben honfitársának, a szintén finn Kimi Räikkönenmek sikerült jelentős hátrányt ledolgozva elsőként „befutnia”, neki miért ne jöhetne össze hasonló bravúr?

„Nagyon nehéz lesz innen vb-t nyerni, de van esélyem! Jó példa előttem az, amely az idén a Forma-1-ben megesett. Ott két futammal a bajnokság zárása előtt Kimi Räikkönen nagyon messze volt a végső sikertől, s az utolsó nagydíj előtt is hét pont volt a hátránya, mégis ő lett a világbajnok” – így a finn ralis.


Grönholm leutánozná Räikkönent 1

Marcus Grönholm még nem mondott le a 2007-es vb-címrõl (Eurosport)


A 2000-es és 2002-es évad vb-győztese, a Brit-rali után visszavonuló Grönholm azt is elárulta, mivel nincs vesztenivalója, nyugodtan készül a szezon, s önmaga utolsó megmérettetésére.

„Nincs rajtam nyomás, nekem nem kell idegeskednem. Ehelyett arra koncentrálok, hogy megnyerjem a Brit-ralit, és közben abban bízom, hogy Loebnek problémái lesznek. Más nem tehetek” – tette hozzá a 39 éves klasszis, akinek a Brit-rali lesz a 150. vb-futama, s ezt igyekszik egy „nagy győzelemmel” emlékezetessé tenni.

Korábban csak kétszer, 1998-ban és 1999-ben fordult elő, hogy ugyanabban az évben a rali- és a Forma-1-es vb-t is finn pilóta nyerte. Akkor Tommi Mäkinen, illetve Mika Häkkinen diadalmaskodott. Nos, Räikkönen már megtette magát, most már Grönholmon a sor.

A rali vb- állása
Pilóták:

1. Sebastian Loeb (francia, Citroen) 110 pont
2. Marcus Grönholm (finn, Ford) 104
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 89

Csapatok:
1. BP-Ford 194*
2. Citroen Total 173
3. Stobart Ford 80
*Már világbajnok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik