Élet-Stílus

BL: továbbjutott a Barca és az Inter

Újabb négy csapat biztosította be a helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a csoportkör 5. fordulója után. A katalán sztárcsapat és az olasz bajnok mellett az AS Roma és a Sevilla is ott lesz tavasszal az első számú európai kupasorozatban.

Ki-ki meccs Glasgowban

A német bajnok óriási meglepetésre pont nélkül szerénykedett az E csoport utolsó helyén a 4. forduló után, a Stuttgart ráadásul a harmadik hely megszerzésében sem reménykedhetett. A VfB azonban emelt fővel akart hazai közönség előtt elbúcsúzni a BL-től, és legjobb felállásában fogadta a Glasgowt. A mérkőzés azonban úgy indult, ahogy a korábbi négy összecsapás: a rivális szerzett vezetést.

Beasley szögletét Cuéllar remekül fejelte le Adamnek, aki gyorsabban eszmélt a védőknél, és közelről a hálóba pofozta a labdát. A németek nem adták fel, és az első félidő hajrájában egy gyönyörű Cacau sarkazással egalizáltak. A szünet után fordítottak a fölényben játszó németek Pardo bombájával, és már úgy tűnt, hogy behúzza első „hármasát” a VfB, de egy katasztrofális védelmi hiba után Ferguson 2-2-re alakította az eredményt. A Stuttgart ezen az estén azonban nem akart megelégedni a döntetlennel, és Marica egy látványos találattal a 85. percben végül első győzelméhez segítette Armin Veh csapatát.


BL: továbbjutott a Barca és az Inter 1

Iniesta hosszú ideig csatárt játszott a Lyon ellen (MTI/EPA)


A csoport másik összecsapásán a Lyon azt a Barcelonát fogadta, amely az első meccsen lefocizta a francia bajnokot. A katalánok – Ronaldinhóval a kispadon – ismét hamar vezetést szereztek egy szépségdíjas támadás után: Messi Bojan Krkicet ugratta ki a jobb oldalon, a fiatal csatár remekül centerezett, Iniesta pedig higgadtan kilőtte a bal alsót. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, hiszen egy Juninho-szabadrúgást a védők és a támadók egyaránt elnéztek, a Barca kapusa pedig tehetetlenül nézte, hogy a hálóban köt ki a labda.

Az első 45. perc remek, lüktető játékot hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a spanyol együttes játszott veszélyesebben. A szünet előtt Rijkaardot a játékvezető a lelátóra száműzte, és a holland mesternek onnan kellett végignéznie, hogy a fordulás után a fiatal Krkic kiharcolt egy tizenegyest, amit Messi bevágott. A folytatásban bebiztosíthatta volna győzelmét a Barca, de Gudjohnsen kétszer is ígéretes helyzetben hibázott. Ennek meg is lett a böjtje, hiszen a Lyon tizenegyesből egyenlített. A döntetlen a Barcelona továbbjutását eredményezte, a második helyről az utolsó játéknapon a Lyon glasgowi vendégjátékán döntenek.

Totti nélkül is hengerelt a Roma

Az AS Roma csapatkapitánya hetek óta hiányzik sérülés miatt, de nélküle is remekül megy a csapatnak. Ebben óriási szerepe van Mirko Vucinicnek, aki kedd este a Dinamo Kijev otthonában is kétszer volt eredményes. A pont nélküli ukránoknak azonnal nekiesett az olasz együttes, és már a 10. percben a hazaiak hálójában pattogott a labda: Panucci szabadrúgását, akárcsak Juninho esetében mindenki elnézte.

A folytatásban is maradt a Roma-fölény, félóra elteltével a leshatárról kiugró Giuly kerülte meg a kapust, majd megduplázta az előnyt. A fordulás előtt még Vucinic is feliratkozott a góllövők listájára. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, és a továbbjutás kérdése. A MU mellett már a rómaiak is készülhettek a nyolcaddöntőre.


BL: továbbjutott a Barca és az Inter 2

Hiába nincs Totti, a Roma így is nagyon erõs (ANSA)


A második félidőben Banguora még kozmetikázott az eredményen, de fantasztikusan futballozó Vucinic másodszor is bevette a hazaiak kapuját. Az utolsó fordulóban a két éllovas mérkőzésének már nincsen különösebb tétje.

A csoportelsőséget ugyanis megszerezte a Manchester United, miután másodszor is legyőzte, ezúttal is Cristiano Ronaldo találatával a Sporting Lisboát. A portugál klasszis a hajrában szerzett szabadrúgásgóljával állította be a 2-1-es végeredményt, és akárcsak néhány hete, ismét visszafogottan ünnepelte egykori egyesülete elleni találatát.

Revansot vett az Inter

A BL-csoportkör első fordulójában az olasz bajnok meglepetésre kikapott a Fenerbahcétól, kedd este aztán megmutatta Roberto Mancini csapata, hogy ki is a jobb. Az első félidőben még dacolt az Inter támadásokkal a törökök védelme, de a szünet után Cruz megtörte a gólcsendet. A 66. percben pedig Zlatan Ibrahimovic igazolva a klasszisát, elképesztő nagy gólt lőtt a bal felső pipába. Nem lesz könnyű dolga a magyar védőknek a világbajnoki selejtezőkön a svéd csatár ellen.


BL: továbbjutott a Barca és az Inter 3

Az Inter a BL-ben is szeretne végre messze jutni (AP)


A ráadás perceiben Jimenez is bevette a vendégek kapuját, ezzel biztossá vált, hogy az Inter elsőként végez a G csoportban. A másik mérkőzésen a PSV legyőzte idegenben a CSZKA Moszkvát egy rendkívülien szerencsés találattal, így csak az utolsó fordulóban dől el, hogy a holland vagy a török együttes lép tovább a 16 közé. A magyar idő szerint már koraeste lejátszott mérkőzésen Ibrahim Afellay beadása megpattant egy védőn, a labda így átszállt a kapujából kimozduló Akinfejev mellett, a perui Farfánnak pedig csak a gólvonalon túlra kellett juttatnia a játékszert.

Elverték az Arsenalt

Az angol listavezető a tréner ígéretéhez híven tartalékosan kezdett az UEFA-kupa címvédő Sevilla ellen. Ennek ellenére az Ágyúsok kezdtek jobban, és a fölényük a 11. percben góllá érett. A dán Bendtner – rá is érdemes lesz figyelni a vb-selejtezőkön – remekül ívelt középre, Eduardo mellre vette a labdát, majd éles szögből bevette Palop kapuját.

A vendégek azonban nem sokáig örülhettek, hiszen Senderos hibáját kihasználva, Keita bal külsővel nagy gólt lőtt Almuniának. Az Arsenal tartalékos hátsó alakzata a bekapott találat után is sokat hibázott, így Luis Fabiano még a szünet előtt 2-1-re módosította az állást. A fordulás után visszaesett a tempó, az Ágyúsok játékán érződött a sok hiányzó.


BL: továbbjutott a Barca és az Inter 4

Keita megint nagyon nagy gólt lõtt (skysports.com)


A Sevilla végül egy a hajrában szerzett tizenegyessel biztosította be a három pontot, és ezzel a továbbjutást. A csoport másik találkozóján a Steaua ás Slavia Praha döntetlenre végzett, így a csehek készülhetnek az UEFA-kupára, a román együttes mindössze egy pontot gyűjtött öt mérkőzésen.

—-A forduló programja, eredmények, csoportállások—-

Keddi eredmények

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
E csoport:
Stuttgart (német)-G. Rangers (skót) 3-2
Gól:
Cacau (45+2.), Pardo (62.), Marica (85.) illetve Adam (27.), Ferguson (70.)

Tabellák

E csoport állása:
1. (és már továbbjutott) FC Barcelona 11 pont
2. Glasgow Rangers 7 (7-6)
3. Olympique Lyon 7 (8-10)
4. VfB Stuttgart 3

F csoport állása:
1. (és már továbbjutott) Manchester United 15 pont
2. (és már továbbjutott) AS Roma 10
3. Sporting Lisboa 4
4. Dinamo Kijev 0

G csoport állása:
1. (már továbbjutott) Internazionale 12 pont
2. Fenerbahce 8
3. PSV Eindhoven 7
4. CSZKA Moszkva 1

H csoport állása:
1. (már továbbjutott) Sevilla 12 pont
2. (már továbbjutott) Arsenal 10
3. Slavia Praha 5
4. Steaua Bucuresti 1


BL: továbbjutott a Barca és az Inter 5

BL: továbbjutott a Barca és az Inter 6


Lyon (francia)-Barcelona (spanyol) 2-2
Gól:
Juninho (7., 80. tizenegyesből), illetve Iniesta (3.), Messi (58. tizenegyesből)

F csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-AS Roma (olasz) 1-4
Gól:
Bangoura (63.), illetve Panucci (4.), Giuly (32.), Vucinic (36., 78.)

Manchester United (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 2-1
Gól:
Tevez (61.), C. Ronaldo (90+3.), illetve Abel (21.)

G csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-PSV Eindhoven (holland) 0-1
Gól:
Farfán (39.)

Internazionale (olasz)-Fenerbahce (török) 3-0
Gól:
Cruz (55.), Ibrahimovic (66.), Jimenez (90+2.)

H csoport:
Steaua Bucuresti (román)-Slavia Praha (cseh) 1-1
Gól:
Badea (12.), illetve Senkerik (78.)

Sevilla (spanyol)-Arsenal (angol) 3-1
Gól:
Keita (24.), Luis Fabiano (34.), Kanoute (89. tizenegyesből), illetve Eduardo (11.)

A szerdai program

A csoport:
Besiktas-Marseille, 20:45
Liverpool-FC Porto, 20:45 (m1)

A csoport állása:
1. FC Porto 8 pont
2. Marseille 7
3. Liverpool 4
4. Besiktas 3

B csoport:
Rosenborg-Chelsea, 20:45
Valencia-Schalke, 20:45

A csoport állása:
1. Chelsea 8 pont
2. Rosenborg 7
3. Schalke 4
4. Valencia 3

C csoport:
Lazio-Olimpiakosz, 20:45
Werder Bremen-Real Madrid, 20:45

A csoport állása:
1. Real Madrid 8 pont
2. Olimpiakosz 5
3. Lazio 5
4. Werder Bremen 3

D csoport:
Benfica-AC Milan, 20:45
Celtic-Sahtar Doneck, 20:45

A csoport állása:
1. AC Milan 9 pont
2. Celtic 6
3. Sahtar 6
4. Benfica 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik