Élet-Stílus

Arab turistákra hajt Bécs

Újabban az arab térségre koncentrál a Bécsi Turisztikai Szövetség, az arabok ugyanis előszeretettel választják a luxusszállodákat, és sokat költenek az osztrák fővárosban.

A napokban az Egyesült Arab Emírségekben mutatkozik be az osztrák főváros, hogy a jövőben minél több, a gazdag arab országokból érkező turistát csaljon a városba. A prezentáció során nemcsak a bécsi tradíciókkal igyekeznek felkelteni az érdeklődést a város iránt, hanem Bécs új arcát is felvillantják. Így nemcsak a kávéházakkal, a Práterrel és a Schönbrunni Kastéllyal reklámozzák a várost, hanem a kreatív iparágak és a divat metropoliszaként is.


A fizetőképes arab turistákért az osztrák fővárosnak Zell am Seevel kell felvennie a versenyt, amely már régóta kedvelt célpontja a térségből érkező turistáknak. Egy felmérés szerint az arab vendégek egyébként Bécs gazdag szabadidős és turisztikai kínálata mellett azt szeretik a városban, hogy biztonságos, tiszta, és szépen ápolt zöld területei vannak.



Arab turistákra hajt Bécs 1

Bécs: nem csak Schönbrunn (forrás: sxc)


Az év első kilenc hónapjában 122 ezer vendégéjszakát – ami 11 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – töltöttek Bécsben az arab térségből érkező vendégek, akik általában a felső középosztályhoz tartoznak, nagy családi körben utaznak, előszeretettel szállnak meg luxushotelekben, és sok pénzt költenek. A Turisztikai Világszervezet előrejelzése szerint 2020-ig átlagon felül, 5,8 százalékkal nő az arab turisták száma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik