Élet-Stílus

Már szerdán elküldhetik Benitezt

A Liverpool spanyol szakvezetője nemrég nyilvánosan bírálta a klub amerikai tulajdonosait. A két tengerentúli üzletember angol lapjelentések szerint szabadulna Beniteztől, már csak azért is, mert az eredmények elmaradnak a várakozásoktól.

A hétfői angol lapok jelentős része úgy tudja, hogy meg vannak számlálva a spanyol tréner napjai a patinás egyesületnél. A The Times szerint már nem az a kérdés, hogy elküldik e a spanyolt, hanem csak az, hogy mikor.

Benitez a hétvégén kijelentette, hogy a George Gillet és Tom Hicks nem ért a focihoz. Az amerikai üzletemberek arra kérték a trénert, hogy az előttük álló meccsekre koncentráljon, a januári átigazolásokkal egyelőre ne foglalkozzon. „Fogalmuk sincsen arról, hogy az átigazolási időszak miként működik” – szólt be erre a spanyol mester.

A két milliomosnak egyáltalán nem volt az ínyére a nyilvános bírálat, így hiába nyilatkozta a Liverpool Echónak a tréner egyik közeli barátja, hogy Benitez maradna a klubnál, elképzelhető, hogy rövidesen elküldik. „Szeretné rendezni a viszonyát Hicksszel és Gillettel, mert élvezi a munkáját” – mondta a lapnak a spanyol egyik ismerőse.

„Csak azt szeretné, hogy sikeresen végezhesse a munkáját. Ehhez azonban a véleménye szerint télen további játékosokat kellene leszerződtetni. A tulajdonosok azonban úgy tűnik, januárban nem kívánnak újabb súlyos milliókat költeni a keret megerősítésére” –így Benitez ismerőse.

Benitez már csak azért sem érezheti magát biztonságban a kispadon, mert a tavaly finalista csapat a kiesés szélére került a BL-ben. Négy mérkőzésen mindössze négy pontot szerzett az első számú európai kupasorozatban a Pool, a hátralévő meccseit meg kell nyernie, de még akkor sem biztos, hogy továbbléphet.

A bajnokságban is csak az ötödik helyen szerénykedik a Liverpool, annak ellenére, hogy a nyáron rekordösszeget költött a klub a játékospiacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik