Élet-Stílus

Újraépítették a legdrágább sportkocsit

Újra elkészült a világ egyik legerősebb és legdrágább sportkocsija. A Koenigsegg CCXR bioetanollal megy.

Májusban már voltak hírek a Koenigsegg modelljéről, a CCXR-ről, amelyben az amúgy sem épp szerény 806 lóerős motor teljesítményét bioetanol üzemanyag használatával növelték.

Csakhogy miután az egyik legismertebb autós lap, a Top Gear fotózásán az árokban végezte az egyetlen kész modell, most egy teljesen új formában született újjá. Elsősorban a hátul elhelyezett hatalmas szárnyról ismerhető fel a környezetbarát üzemanyagot használó sportkocsi, de más a fényszórója is.


Újraépítették a legdrágább sportkocsit 1

KÉPEK


A lényeg azonban a motortérben van, hiszen a 4,7 literes kompresszoros blokk itt már 1018 lóerős. Állítólag ezzel 2,9 másodperc elég, hogy a különleges sportkocsi megcsípje a 100 km/órát. Ám a vevőknek biztos fontosabb, hogy ha van elég hely, akkor állítólag 400 km/óra feletti végsebességre képes a CCXR.

A jármű ezekkel a paraméterekkel versenyre kelhet a Bugatti Veyronnal is. De nemcsak a dinamizmusa, az ára is hasonló a Volkswagen által gyártott sportkocsijéhoz, sőt ez pár tízezer dollárral drágább is, 1,5 millióba (258,7 millió forint) kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik