Élet-Stílus

Elégedetlen önmagával Erdei Zsolt

"Most azt mutattam meg, miként kell küzdeni, kijönni a nehéz helyzetből" - mondta Erdei "Madár" Zsolt, aki szombaton Drezdában megosztott pontozással, nagy csatában védte meg WBO világbajnoki övét Tito Mendoza ellen. A panamai ellenfél szerint ellopták tőle a világbajnoki címet.

Boldogan nyilatkozott a továbbra is makulátlan mérlegű (28-0-0) régi-új világbajnok, Erdei “Madár” Zsolt, aki a szombat éjszakai címvédő mérkőzés számára kritikus 4. menetéről beszélt először.

“Nem kellemes érzés egy nagy pofont kapni, nem is szoktam hozzá, de van ilyen. Megmutattam, hogy ki tudok jönni ilyen helyzetekből is. Nem volt jó meccs, azt gondolom, hogy rosszul bokszoltam, de ezzel együtt összességében úgy gondolom, megérdemelt volt a győzelmem. Erővel jól bírtam, egyáltalán nem fáradtam el, még további meneteket is nyugodtan vállaltam volna, igazán fitten éreztem magam a meccs végén is.”

A kilenc címvédésén túljutó világbajnok beszélt ellenfeléről, és annak furcsa stílusáról. “Kicsit idegesített Mendoza stílusa, hogy ilyen magas ember létére állandóan lefejelt, s ott bóklászott a kobakja a gyomrom környékén. Ezért jeleztem alkalmanként, én a tiszta bunyó híve vagyok, s nem szeretem, ha valaki sportszerűtlen. Amatőr meccsen már rég leléptették volna, de a profi boksz már csak ilyen, bár a bíró szólt néhányszor neki. Nem kell sokat ragozni ezt a találkozót!”

A panamai ökölvívó csalást emlegetett a szombaton elvesztett világbajnoki küzdelem kapcsán – írja a monokli.com. „Erdei nagyszerű bokszoló, nagy bajnok, de ezt a mérkőzést elvesztette. A címvédőt ki kell ütni, és ha a negyedik menetben egy kicsit jobban koncentrálok, nem lophatták volna el a világbajnoki címet” – beszélt Mendoza, aki a WBO panamai elnökéhez, Paco Valcarcelhez kíván fordulni, hogy rendeljék el az azonnali visszavágót.

A mérkőzés után Klaus-Peter Kohl azt nyilatkozta, hogy legközelebb “csúcsmeccs” vár Zsoltra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik