Élet-Stílus

Botrány a Barcelonánál

Edmílson, a Barcelona brazil védője jókora vihart kavart azzal kijelentésével, hogy a katalán gárdán belül akadnak „fekete bárányok", akik akadályozzák az eredményes szereplést.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Edmílson nem fogta vissza magát, amikor a Barcelona rapszodikus szereplésének okairól kérdezték egy televíziós műsorban. A brazil labdarúgó szerint az eredményes szereplés érdekében valamennyi játékosnak egy célért kellene küzdenie, ám a katalán csapatban akadnak olyanok, akiket a pályán elért sikerek helyett jobban vonz a pénz, a „könnyű élet”.

„A világban vannak jó és rossz emberek. Az öltözőben is ez a helyzet” – kezdte Edmílson.


Botrány a Barcelonánál 1

Edmílson kiteregette a szennyest (svt.se)


„23-25 játékos alkotja a keretet, a szakmai stáb tagjaival együtt egy családot alkotunk, de a családban vannak fekete bárányok is. Ők a könnyű életet keresve félreteszik az élet igazi értékeit. Nem azért vannak itt, hogy újabb trófeákat nyerjenek, inkább sok pénzt akarnak keresni. A mi világunk más, a pénz, a hírnév és a nők miatt teljesen mások vagyunk. Nyertünk két bajnokságot és egy Bajnokok Ligáját, mostanra azonban kialudt a tűz a csapatból” – mondta a brazil futballista, aki bár nyíltan nem jelentette ki, sokak szerint teljesen egyértelmű, hogy Ronaldinho felé dobálta a „mérgezett nyilakat”.

Edmílson szavai nagy vihart kavartak az öltözőben, a játékosok maguk között – az edzők nélkül – próbálták meg tisztázni a helyzetet. A csapatértekezleten történtekről Andres Iniesta számolt be.

„Edmílson magához kérte a szót, és a csapat előtt bocsánatot kért az ominózus nyilatkozatáért. Elismerte, hogy hibát követett el, s azt mondta, nem volt szándékában ártani a csapatnak, csak állást akart foglalni egy kérdésben” – mondta a spanyol válogatott középpályás.

A Barcánál tavaly is akadt gond egy meggondolatlan nyilatkozatból, akkor a kameruni Samuel Eto’o kritizálta a nyilvánosság Frank Rijkaard vezetőedzőt és néhány csapattársát. „Ezeknek a véleményeknek az öltözőn belül kell maradniuk. Abból soha nem jön ki semmi jó, amikor nem kizárólag a futballról nyilatkozunk” – jegyezte meg Iniesta.


Botrány a Barcelonánál 2

A “fekete bárány”? (Getty)


Természetesen a klubvezetők csütörtök esti ülésén is szóba került Edmílson nyilatkozata. A Barca szóvívője elmondta, a grémium nem avatkozik bele az ügybe, így azt az öltözőn belül kell megoldani.

A Barcelona négy ponttal lemaradva az éllovas Real mögött a harmadik helyen áll a bajnokságban, a BL-csoportjában pedig első helyen tanyázik, s aligha van veszélyben a továbbjutása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik