Élet-Stílus

Rehhagel rekordot dönt Budapesten

Rekorddöntésre készül Otto Rehhagel, Görögország német szövetségi kapitánya, aki a magyarok ellen 75. mérkőzésén ül majd a hellének kispadján - márpedig korábban egyetlen szakvezető sem élt meg ennyi meccset görög kapitányként.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


„Ismerve a görögök edzőkérdésben tanúsított korábbi hozzáállását, valóban hihetetlen és meglepő, hogy megdönthetem a rekordot. Amikor elvállaltam a feladatot, senki sem jósolta azt, hogy ennyi idő elteltével is én ülök a válogatott kispadján” – mondta Rehhagel, aki az 1973 és 1981 között regnáló Alketasz Panagouliasz 74 mérkőzéses rekordját adja át a múltnak szerda este a Puskás Stadionban.

A német szakember 2001-ben ált munkába görög szövetségi kapitányként, s 2004-ben a csúcsra, esélytelenként Európa-bajnoki címre vezette a helléneket. Más kérdés, hogy az együttes aztán nem jutott ki a következő vb-re, a jövő évi kontinensviadalon viszont megvédheti címét. Mivel a görögök már tagjai az Eb-mezőnynek, számunkra (is) elvileg tétnélküli a budapesti meccs – de csak elvileg.

Egy esetleges győzelemmel ugyanis újabb rekordot dönthetnek: a megszerezhető 36-ból 31 pontjukkal túlszárnyalnák a selejtezőkben nyújtott eddigi legjobb teljesítményüket, egyúttal a teljes európai mezőnyt tekintve is a legjobbak lennének a mostani Eb-kvalifikációs sorozatban. „Természetesen jó érzés, hogy már kijutottunk az Európa-bajnokságra, s nincs rajtunk nyomás, ugyanakkor a magyarok ellen nyernünk kellene, hogy minél jobb pozícióba kerüljünk a világbajnoki selejtezők sorsolásán” – jegyezte meg „Otto király”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik