Élet-Stílus

Beckham csak kispados lesz

Bár Steve McClaren csak másfél órával a 21 órakor kezdődő meccs előtt hirdeti ki a kezdőcsapatát, szinte biztos, hogy az angol szövetségi kapitány a kispadra ülteti David Beckhamet a horvátok elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

McClaren az összeállítást illetően mélyen hallgat, ám a jól értesült angol médiumok biztosra veszik, hogy a horvátok elleni Eb-selejtezőn David Beckham csak a kispadon kap helyet, s mellette ücsörög majd Paul Robinson is, míg a kapuban a fiatal, ám tapasztalatlan Scott Carson teljesít majd szolgálatot.

A szövetségi kapitány nyilatkozatában elmondta, nagy tartja Beckhamet, s nagyon számít a rutinos labdarúgókra. Ugyanakkor ehhez kiegészítésként rögvest hozzátette:
„A fontos találkozókon valóban sokan nyom latba a tapasztalat, de ez nem csak a kezdő tizenegy tagjaira vonatkozik, hanem azokra a labdarúgókra is, akik a kispadon ülnek.”

Lapértesülések szerint szerda este öt középpályással játszanak majd az angolok, s a jobb szélen – az utóbbi időszakban sérülés miatt sokat kihagyó – Beckham helyett Shaun Wright-Phillips kap lehetőséget, az egy szem csatár pedig hórihorgas Peter Crouch lesz.

A 98-szoros válogatott Spiceboy esetleges mellőzése kapcsán az angol lapok nem felejtették el megemlíteni, hogy Beckham 2001 októberében egyszer már megmentette az angol csapatot: 1-2-es állásnál, a 90. percben szabadrúgásból talált be a görögök kapujába, s Anglia ezzel a góllal csoportelsőként kijutott a 2002-es vb-re.




Beckham görögöknek lőtt híres szabadrúgásgólja (2001).

Az angoloknak a már „páholyban lévő” horvátok ellen a döntetlen ezúttal is elegendő a továbbjutáshoz – köszönhető ez annak, hogy szombaton az izraeliek legyőzték az oroszokat. „Egyszerűen nem hibázhatunk ma este!” – adta ki a jelszót Steven Gerrard, aki természetesen – Beckhammel ellentétben – ott lesz a kezdőben.

Gubanc a reptéren

Előbb lopás gyanújával őrizetbe vették, majd – miután az ügy tisztázódott – elengedték Zorislav Srebricet, a Horvát Labdarúgó Szövetség főtitkárát a londoni Gatwick repülőtéren. A 67 éves sportvezető a szerda esti, Anglia elleni Európa-bajnoki selejtezőre a csapattal együtt érkezett a brit fővárosba. A hatóságok azért tartóztatták fel, mert úgy vélték: fizetés nélkül akart távozni a déli terminál egyik papíráruüzletéből. Később bebizonyosodott az ártatlansága, így szabadon folytathatta úját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik