Élet-Stílus

Alonso kimarad az F1-ből?

A legújabb hírek szerint újra megfeneklettek Fernando Alonso és a Renault tárgyalásai a jövő évi szerződtetéssel kapcsolatban. Bár látszólag már nincs hely más csapatnál, a spanyol mégsem aggódik.

Olasz és spanyol sajtóértesülések szerint újra holtpontra jutottak Fernando Alonso és a Renault tárgyalásai a spanyol visszatéréséről. A spanyol Marca szerint míg a csapatfőnök, Flavio Briatore hajlandó lenne egy évre is szerződést kötni volt versenyzőjével, addig a Renault elnöke, Carlos Ghosn csakis hosszú távú, legalább hároméves kötelezettség vállalását fogadná el.

A hosszú távú szerződés útjában Alonsónak az a terve állhat, hogy 2009-ben már a Ferrarinál szeretne versenyezni, annak ellenére, hogy a világbajnok Kimi Räikkönennek 2009 végéig, míg Felipe Massának 2010-ig él a kontraktusa. „Alonso azt hiszi, hogy a Ferrari várja őt 2009-re, szerintem ez nem fog összejönni” – mondta a ferraris lehetőségről Briatore.


Alonso kimarad az F1-ből? 1

Addig húzza, amíg senkinek sem kell? (vezess.hu)


A spanyolnak talán nem is kell messzire tekintenie, a közelebbi jövője is bizonytalannak tűnik. Ha elúszik a Renault-üzlet, nehezen talál magának csapatot, a szabad helyek ugyanis szépen lassan mind elfogynak a mezőnyben. A spanyolt hírbe hozták már a francia csapaton kívül a Red Bull-lal és a Toyotával is, azonban az előbbiek többször is kijelentették, hogy ragaszkodnak mostani versenyzőikhez, míg a toyotások hétfőn hozták nyilvánosságra, hogy Jarno Trulli mellé leszerződtették a GP2-bajnok Timo Glockot.

Mindezek ellenére Alonso és menedzsere nem aggódnak, talán arra számítanak, hogy a kétszeres bajnok annyira kapós, hogy ha kopogtat valahol, akkor a kedvéért elmozdítanak egy szerződéssel rendelkező pilótát. „Mindenki biztos lehet benne, hogy nem marad szerződés nélkül. Időben vagyunk, 15 napon belül minden rendeződik. Márciusig még bármelyik csapat lecserélheti a versenyzőjét” – nyilatkozta a spanyol El Mundo Deportivónak a menedzser.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik