Élet-Stílus

Karácsony előtt itt az új Macskafogó

A Macskafogó - A sátán macskája - című egész estés rajzfilmet egyszerre mutatják be a budapesti és a vidéki mozikban; az alkotást december 20-tól láthatják az érdeklődők.

Az első részben a Macskafogó nevű gépkutya megszelídítette az összes cirmost. A Pafrikai dzsungelben mégis maradt egy kisebb törzs, amelynek tagjai még nem is hallottak erről a szerkezetről. Ezek a “vadmacskák” vadászat közben elkapnak egy Stanley nevű újságíró egeret, aki egy Livingstone nevű nyomtalanul eltűnt kutatót keres. Stanley, mielőtt feltálalják vacsorára, elmeséli a megszelídített, Cin Cityben élő városi macskák sanyarú sorsát. A vad társak elindulnak felszabadításukra.


Karácsony előtt itt az új Macskafogó 1



A második rész szinte ugyanazzal az alkotógárdával készül, mint az első: a rendező Ternovszky Béla, a forgatókönyvet Nepp József jegyzi, a figurákat pedig Maros Zoltán tervezte. A vezető alkotók közül csak a zeneszerző változott: míg az első rész zenéjét Deák Tamás szerezte, A sátán macskájának zenéje Malek Miklós nevéhez fűződik.





A nézők két kivétellel a jól ismert szereplőket is viszontlátják majd; feltűnik Grabowski, a négy patkány, Lusta Dick, Giovanni Gatto, a maffiavezér, Mr. Teufel, kétballábas asszisztense, Safranek, valamint Maxipotzak, aki még mindig szereti a kicsi kövér egérkéket. Új főszereplőként lép a történetbe többek között Stanley újságíró, aki Rudolf Péter hangján szólal meg, és hallható lesz Reviczky Gábor, Dörner György, valamint Hegyi Barbara is.

A rajzfilm régi szereplői közül majdnem mindenkinek megmaradt az eredeti, előző részben megszokott hangja. A patkányokat Kern András, Szombathy Gyula, Pálos Zsuzsa és Béres Ilona, Grabowskit Sinkó László, Mr. Teufelt Benedek Miklós szólaltatja meg. Safranek Haumann Péter, Lusta Dick Mikó István, Maxipotzak Bodrogi Gyula lesz, Mr. Gatto figurájának Balázs Péter, míg Poljakoffnak, az Intermouse vezetőjének a júniusban elhunyt Darvas Iván kölcsönözte a hangját.

A Macskafogó második részét legalább 35 kópiával kezdik forgalmazni – mondta Csurdi Gábor, a Budapest Film filmforgalmazási vezetője. A Magyar Mozgókép Közalapítvány a Macskafogó – A sátán macskája 600 millió forintos költségvetésének 21 százalékát finanszírozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik