Élet-Stílus

Iskolai vérengzés készül Németországban

Egy tervezett iskolai vérengzés gyanúja miatt a rendőrség körülzárt egy Düsseldorf melletti gimnáziumot kedden. Az erre vonatkozó jelzést a finn hatóságoktól kapták.

Értesülések szerint a helsinki hatóságok egy internetbeszélgetés lehallgatása után jutottak arra a következtetésre, hogy az észak-rajna-vesztfáliai Kaarst gimnáziumában állítólag vérengzés készül. A gimnáziumban szünetel a tanítás, a helyszínre több száz rendőrt vezényeltek ki. Nyomozás kezdődött annak kiderítésére, vannak-e az esetleges merényletkísérletre utaló jelek.


Németországban a kölni rendőrség a hétvégén hiúsított meg egy készülő vérengzést, és vasárnap bejelentették, hogy egy 17 és egy 18 éves diák kedden rendezett volna vérfürdőt a város egyik gimnáziumában, a rendőrség azonban időben közbelépett. Akkor a gimnázium tanulói az interneten fedezték fel, hogy két társuk a vérengzésre készül, s azonnal értesítették a hatóságokat. A fiatalabb diák még pénteken öngyilkosságot követett el, amikor észrevette, hogy a rendőrség követi őt.

November első hetében egy finn gimnáziumban történt ilyen jellegű iskolai ámokfutás, amelynek során egy diák Tuusula városában hat társával és két nővel végzett, majd öngyilkosságot követett el.

Pontosan egy évvel ezelőtt pedig ugyancsak Észak-Rajna-Vesztfália tartományban Emsdetten városának egyik középiskolájában egy diák kezdett lövöldözni, 37 személyt – köztük diákokat és tanárokat – sebesített meg, majd végzett magával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik