Élet-Stílus

Anelkáért vetélkednek az angol klubok

A Chelsea és a Manchester City versenyt fut a Bolton francia válogatott támadójáért, Nicholas Anelkáért. A csatár tavaly és idén is feledte a cirkuszt, és régi önmagát idézi.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A korábban összeférhetetlen és nyilatkozataival ellenségeket szerző támadót a Wanderers januárban el is engedné – elsősorban azért, hogy az érte kapott pénzből további játékosokkal erősítsen.

Gary Megson szakvezető-menedzser meg is jelölte a „kivásárlási árat”: eszerint mélyen zsebbe kell nyúlnia a kérőnek, hisz a 15 millió font még a Premiershipben is komoly összegnek számít.

A klubcserét nehezíti, hogy a maga részéről a 28 esztendős Anelka sem könnyít a helyzeten; a Daily Mirror tabloid információi szerint a futballista szeretne hosszabb kontraktust.

Csakis három és fél éves szerződést írna alá, s mivel éves fizetése 4 millió font körüli, a bérére fordítandó összeg közel akkora, mint az ára.

A jövőre elsősorban az Afrika Kupára koncentráló elefántcsontparti Didier Drogba hiánya miatt a Chelsea-nek égető szüksége lesz egy jó befejező csatárra, a londoniak mellett ugyanakkor Sven-Göran Eriksson együttese, a Manchester City visszaédesgetné a korábban az Arsenal, a Real Madrid, a Paris SG, a Liverpool, a City és a Fenerbahce kötelékében is szereplő Anelkát. Az okok hasonlók. A Cityben az olasz Rolando Bianchi helyzete nem tisztázott még, a bolgár Valerij Bozsinov pedig sérült.

A 30 milliós bekalkulálandó summa egyelőre még akasztja a tárgyalásokat, a felek a hosszas alkudozás fázisában vannak – viszont jelzésértékű, hogy a Boltonnak a Fulham csapatát erősítő Collins John személyében máris megvan a kiszemeltje a francia pótlására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik