Élet-Stílus

Sztrájk miatt késik Tom Hanks új filmje

A Columbia Pictures bejelentette, hogy csúszik a Da Vinci-kódot is jegyző Dan Brown Angyalok és démonok című könyvéből készült film forgatása. Az új filmben Tom Hanks játssza majd Robert Langdon professzor szerepét, csakúgy mint A Da Vinci-kódban.

A film forgatókönyvét ezúttal is az Oscar-díjas Akiva Goldman írja, a rendező pedig Ron Howard lesz. A Columbia azt tervezte, hogy 2008 februárjában kezdik a forgatást, és a film a karácsonyi szezonban kerül a mozikba. Most azonban kénytelenek 2009. május 15-re halasztani a bemutató időpontját – közölte Steve Elzer, a filmstúdió szóvivője.

A Harvardon tanító Langdon professzor figurája a 2000-ben megjelent Angyalok és démonokban bukkant fel először. Az átütő sikert a következő, 2003-as könyv hozta meg, és a Da Vinci-kód filmváltozata 758 millió dolláros bevételt „termelt” 2006-ban.

Az Angyalok és démonok az első olyan nagy hollywoodi játékfilm, amelynek bemutatását 2008-ra tervezték, de a sztrájk miatt halasztani kell. A Columbia arra számít, hogy a jövő évre beütemezett többi bemutató, köztük az újabb Bond-film, Will Smith új akciódrámája (Hancock) vagy Adam Sandler vígjátéka (You Don’t mess with Zohan), nem szenved késedelmet.

A hollywoodi forgatókönyvírók november 5-én léptek sztrájkba, miután képviseletüknek, a 12 ezer tagú Amerikai Forgatókönyvírók Céhének nem sikerült megegyezésre jutnia a stúdiókkal arról, hogy mekkora részesedést kapjanak az új digitális eszközökből származó bevételekből.

A legutóbbi forgatókönyvíró-sztrájk 1988-ban 22 hétig tartott, és mintegy 500 millió dolláros veszteséget okozott a filmiparnak. Szakértők szerint egy hasonló munkastop ma akár több mint egymilliárd dolláros kieséssel is járhat. A friss poénokból élő talkshow-k, szappanoperák és vicces műsorok vannak a „legveszélyeztetettebb helyzetben: a Született feleségek és a 24 című sorozatok máris bajba kerültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik