Élet-Stílus

Várhidi: nem játszottunk jól

Várhidi Péter csapata kellemetlen, 3-0-s vereséget szenvedett szombaton Moldovában. A szövetségi kapitány szerint nem játszott jól a magyar válogatott, ezzel szemben még egyetlen meccsen sem dolgozott ki - s puskázott el - ilyen sok helyzetet.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

„Természetesen megviselt a vereség, főleg, hogy rengeteg bosszantó hibát követtünk el” – kezdte értékelését a szövetségi kapitány a történelmi kudarc másnapján. A mieink ugyanis most először kaptak ki a moldovai csapattól.

Várhidi megjegyezte, válogatottja ezúttal nem játszott jól, ugyanakkor egyetlen korábbi találkozóján sem dolgozott, s hagyott ki annyi helyzetet, mint szombaton Moldova ellen.

A 22. percben már 2-0 volt – oda. Az edző elismerte, hogy a magyar válogatott első félidőben mutatott teljesítménye „tragikus” volt.

„Priskin Tamás helyzete kimaradt, majd két lövésből két gólt kaptunk, s futhattunk is az eredmény után. A nagy rohanásban a pontatlanná vált a csapat játéka, ugyanakkor a szünet után négy komoly helyzet is kidolgoztak a fiúk” – idézte fel a szombat este történteket Várhidi.

Kár, hogy ezek mind kimaradtak…


Várhidi: nem játszottunk jól 1

Birkózásban a hazaiak voltak a jobbak (MTI/EPA)



Gyenge teljesítmények

A szövetségi kapitány vereség kapcsán kiemelte, hogy a két belső védő, valamint a két belső középpályás gyengén játszott. Várhidi egyúttal arra is rámutatott, hogy a mérkőzést kihagyó Juhász Roland, Vass Ádám kettős hiányát nem bírja el a válogatott, melynek szombat este „elveszett a stabilitása”. És nem mellékesen: Moldovában újra kiütközött, hogy egyeseknek nincs biztos helyük a klubcsapataikban.

Azt mi tesszük hozzá: a vereségben az is kulcsszerepet játszott, hogy a húzóemberek, Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Dzsudzsák Balázs is mélyen valós tudása alatt futballozott, s persze Fülöp Márton sem védett éppen topformában – és ez sok volt, megroppant a csapat.

A kapitány megvédi Fülöpöt


Fülöp két gólban is „benne volt”, míg kollégája, Stanislav Namasco mindent fogott. Ezzel kapcsolatban Várhidi amondó: a moldovai hálóőrnek csak szerencséje volt. „Az, hogy ő lett az est hőse, egy dolog. A mozgásán látszott, hogy nem jó kapus és képzetlen.”

A bakizó Fülöpöt egyébként megvédte a szövetségi kapitány, elmondta, az Angliában légióskodó portás korábban többször bravúrokat mutatott be, az edzésmunkája kifogástalan, a hiba pedig mindig benne van a játékban. A FigyelőNet kérdésére a szakvezető elmondta: „a görögök ellen is Fülöp véd majd.”


Várhidi: nem játszottunk jól 2

A moldovai csapat a magyar fölé nõtt (MTI/EPA)


A honlapunk azt a kérdést is nekiszegezte a kapitánynak: nem tart-e attól, hogy az utóbbi időben biztatóan teljesítő, s jó eredményeket szállító válogatott megítélésén sokat ront majd a Chisinauban elszenvedett vereség? Íme a válasz: „Egyrészt manapság kis különbségek vannak az európai válogatottak között, másfelől jelenlegi helyzetünkben benne van a pakliban, hogy megverjük a világbajnokot, mint ahogy az, is hogy veszítünk Moldovában. A szombati meccstől függetlenül a magyar csapat sokat fejlődött, eljutott egy szintre. Úgy érzem, teljesítettem azt, amire egy esztendeje vállalkoztam.”

Jönnek a görögök

A magyar válogatott jelenleg a hatodik helyen áll a C csoportban, igaz, az ötödik, hozzánk hasonlóan 12 pontos Moldovának nincs több mérkőzése, míg a negyedik, Törökország ellen készülő Bosznia egy ponttal előzi meg Gera Zoltánékat. A magyar csapat szerdán a címvédő Görögország ellen zárja a sorozatot. „A görögöknek erősebb csapatuk van, valószínűleg nekünk kell alkalmazkodnunk hozzájuk, igyekszünk minél jobban felkészülni belőlük” – mondta a kapitány.

A győzelem fontos lenne, s nem csak azért, mert ez esetben együttesünk a vb-selejtező sorsolásán a harmadik kalapba kerülhet. Hanem azért is, mert a szurkolókat jó eső érzéssel tölthetné el, hogy nem csak a barátságos meccseken vagyunk képesek kiugró eredményre. Egyelőre ugyanis úgy fest, bizony ez a helyzet…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik