Élet-Stílus

Könnyed győri győzelem a BL-ben

Sima győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a vendég spanyol Union Ribarroja ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, és így továbbra is pontveszteség nélkül vezeti az A csoportot.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A két csapat első, spanyolországi mérkőzésén is gond nélkül nyert a Győr, és várható volt, hogy most is simán begyűjti a két pontot.

Így is történt: az ETO negyedóra elteltével már 9-2-re vezetett, a spanyolokon az időkérés sem segített. Pedig a világ egyik legjobb irányítója, a hőemelkedéssel bajlódó Görbicz nem is játszott a hazaiaknál, csak a büntetők elvégzésére ment fel a pályára.

A 22. percben kétszámjegyű (15-5) lett a különbség, ugyanakkor ez annyira megnyugtatta a házigazdákat, hogy edzőjük inkább időt kért. Ennek nyomán a szünetre még nagyobb lett a győriek előnye.


Könnyed győri győzelem a BL-ben 1

Simán nyert a magyar ezüstérmes (MTI)


A folytatásban sok volt a kiállítás, így nem volt olyan lendületes a játék, de a Ribarroja nem tudott faragni komoly hátrányából. A továbbiak sem hoztak izgalmakat, a Győr gond nélkül nyert.

A női kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmei majd csak jövőre, a decemberi franciaországi világbajnokság után folytatódnak, a Győr január 5-én a címvédő dán Slagelse otthonában lép pályára.

Bajban a Fradi



A másik magyar érdekelt, a Budapest Bank-FTC nagy bajba került azok után, hogy a montenegrói Podgorica otthon pontot szerzett a dán Viborg ellen, mert így a magyar NB I címvédője két fordulóval a vége előtt már hárompontos hátrányban van az utolsó helyen. Ez a pozíció kiesést jelent.


Női BL, 4. forduló, A csoport:

Győr-Union-Ribarroja (spanyol) 32-24 (19-8)
Koprivnica (horvát)-Slagelse (dán) 22-28 (13-15)

Az állás:
1. Győr 8 pont
2. Slagelse 6
2. Koprivnica 2
4. Ribarroja 0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik