Élet-Stílus

BL: fájó veszprémi vereség

Az MKB Veszprém fájó vereséget szenvedett a szlovén Celje otthonában a Bajnokok Ligája utolsó előtti fordulójában, és így kérdésessé vált a továbbjutása a legjobb tizenhat közé.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A Veszprém abban a tudatban lépett ezúttal pályára, hogy ha nyer, akkor továbbjut, vereség esetén viszont lépéshátrányba kerül a héten edzőt váltott Celjével szemben.

Iváncsik Gergő góljával a vendégek szereztek vezetést, majd a hazaiak fordítottak. Ahogy kezdtek bemelegedni a csapatok, úgy lett egyre agresszívebb a csata, és a bírók sorra állították ki a játékosokat mindkét oldalról.

4-4 után a Celje megszakítás nélkül négyszer volt eredményes, ugyanis a magyarok több ziccert kihagytak. Ám a Veszprémnek – még mielőtt nagyobb lett volna a baj – sikerült rendezni a sorait, feljavult a védekezése, és megindulásokból feljött 9-8-ra. Majd Iváncsik Tamás pillanatai következtek, vezérletével jött az egyenlítés is. A vezetést nem sikerült átvenni, de fej-fej mellett haladtak a felek.

A második félidő elején Perics kapus már olyan hatékonysággal védett, mint amilyen egy világklasszistól elvárható. Felváltva estek a gólok, majd a Veszprém a 44. percben megszerezte a hőn áhított vezetést (18-19). Még a sérült Perez is beállt, sőt gólt is lőtt.


BL: fájó veszprémi vereség 1

Ötgólos vereséget szenvedett a magyar ezüstérmes (veszpremkfc.hu)



A szlovénok gyorsan egyenlítettek, majd megint fordítottak emberelőnyük során (21-20). A lendületük megmaradt, és 23-20-nál Mocsai Lajos időt kért. A Celje nagyon agresszíven védekezett, ennek következtében két hazai játékos is a kiállítás sorsára jutott.

Az idő szorításában azonban a veszprémiek lövéseket hibáztak, és így nem volt esélyük a pontszerzésre. A vereség azt jelenti, hogy ha a Celje a záró körben legyőzi a már biztos csoportelső Gummersbachot – amely várhatóan már tartalékosan lép pályára -, akkor a Veszprém átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe, feltéve, ha a Reykjaviktól nem kap ki 14 góllal, mert akkor számára véget ér az európai kupaidény.

Férfi BL, 5. forduló, F csoport:
Celje (szlovén)-MKB Veszprém 28-23 (15-14)
Gummersbach (német)-Valur Reykjavík (izlandi) 34-22 (16-10)

Az állás:
1. Gummersbach 9 pont
2. Celje 5
3. Veszprém 4
4. Reykjavík 2
(A Gummersbach már továbbjutott)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik