Élet-Stílus

Angol-horvát: a vendégeknek is jó az iksz

Az oroszokat legyőző Izraelnek köszönhetően Angliának már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz a horvátok ellen a labdarúgó Eb-selejtezők utolsó körében - és a szövetségi kapitányuk nyilatkozata szerint Horvátország is örülne az egy pontnak.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A helyzet a következő: ha szerdán Anglia és Horvátország megosztozik a pontokon, úgy a horvátok megtartják első helyüket az E jelű Eb-selejtezőcsoportban, míg másodikként a szigetországiak mennek tovább – függetlenül attól, mire megy Oroszország Andorra ellen.

Slaven Bilic, a horvátok szövetségi kapitánya már ki is jelentette, örülne, ha csapatának sikerülnie pontot szereznie a Wembleyben. „Senki sem mehet biztosra Angliában, éppen ezét a döntetlennel mi is boldogok lennénk, kifejezetten jó eredmény lenne, ha egy ponttal távozhatnánk a Wembleyből – mondta Bilic.

A horvátok szakvezetője – megelőzve az esetleges megegyezésről szóló pletykákat – ehhez rögvest hozzátette, komolyan veszik a szerdai meccset: „Döntetlenre játszani amúgy sem lehet, és természetesen méltóképpen szeretnénk képviselni a horvát nemzetet a londoni szentélyben, ahol álom futballozni.”

Bilic az angol-horvát „barátság” kedvéért Steve McClarennek, a szigetországiak szövetségi kapitányának is bókolt egy sort. Az Izrael-Oroszország meccs – angolok számára kedvező – eredményére utalva elmondta, itt volt az ideje, hogy a szerencse McClaren mellé álljon, hiszen azt eddig, a sok sérülés miatt rendre a balszerencse sújtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik