Élet-Stílus

Vb-2018: Belgium és Hollandia szívesen lenne házigazda

Belgium és Hollandia közösen vállalná a 2018-as labdarúgó-világbajnokság megrendezését. A duó mellett Luxemburg is szívesen kivenné részét a rendezésből.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Erről a két ország futballszervezetének elnökei, a belga Francois de Keersmaecker és a holland Mathieu Sprengers személyesen tájékoztatták Joseph Blattert, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökét és Jerome Valcke főtitkárt.

“Országaink között nincsenek határok, nagyon jó a viszonyunk. A 2000-es Európa-bajnokság megrendezésével mindenkinek bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jelentős futballesemény magas szintű lebonyolítására” – olvasható a két szövetség közös közleményében.

A FIFA szerda esti tájékoztatása szerint Luxemburg is szívesen kivenné részét a rendezésből. A nemzetközi szövetség állásfoglalása a harmadik Benelux-államak is engedélyezi a részvételt a lebonyolításban.

Mérkőzést viszont nem játszhatnak Luxemburgban és az ország válogatottja sikeres kandidálás esetén sem lehet házigazda jogán vb-résztvevő. Viszont a FIFA ott tartaná a kongresszusát és több hivatalos rendezvényét.

Korábban Anglia jelezte hivatalosan, hogy szívesen lenne házigazdája a 2018-as vb-nek. A szigetországon kívül Kína, Ausztrália, Mexikó és az Egyesült Államok szövetsége is gondolkozik a kandidáláson. A FIFA végrehajtó bizottsága 2011-ben dönt a helyszínről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik