Élet-Stílus

India 2010-től Forma–1-es futamot rendez

A Forma–1 vezetői és az indiai beruházók írásban is elkötelezték magukat, így az utolsó akadály is elhárult: az ázsiai ország 2010-től Forma–1-es futamot rendezhet.

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Bernie Ecclestone pénteken megerősítette, hogy aláírták a Jaiprakash Associates Limited alvállaltával, a JPSK Sports Private Ltd-vel azt a tíz esztendőre szóló szerződést, amely garantálja az Újdelhitől mintegy ötven kilométerre keletre épülő új ring építését. A Hindustan Times indiai napilap információi szerint az új pálya 2010-től látja vendégül a száguldó cirkuszt.

A szerződés tökéletes elégtétel a milliárdnyi lakosú ország potenciálját tekintve hatalmas nyereséggel kecsegtető projekt fölött bábáskodó Michael Taub, illetve a vele együtt karöltve lobbizó Sunder Mulchandani számára – akik a terv ötletgazdái is egyben.

Indiának Narain Karthikeyan 2005-ös debütálása óta dédelgetett álma Forma–1-es futam rendezése. Az ország már F1-es istállóval is rendelkezik: a Spyker csapat – melyet teljes egészében felvásárolt Vijay Mallya üzletember – a jövő évtől Force India néven szerepel.

„Bár India elsősorban a krikett iránti elkötelezettsége miatt ismert, a Forma–1 iránti érdeklődés az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt. Azzal, hogy Vijay Mallya csapata, a Force India 2008-tól tagja lesz a mezőnynek, és hogy Karun Chandhok személyében egy jó képességű pilótáért is szoríthatnak, az indiaiak sportág iránti figyelme hatványozottan növekszik majd, s ki tudja, talán a krikettét is utoléri” – jósolta Bernie Ecclestone.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik