Élet-Stílus

Mesterek Kupája: Federer javított, Roddick elődöntős

A címvédő Roger Federer két játszmában nyert az orosz Nyikolaj Davigyenko ellen Sanghajban, a férfiteniszezők 4,45 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A svájci világelső ezzel első győzelmét szerezte meg a Vörös csoportban, míg a világranglista negyedik helyezettje másodszor szenvedett vereséget.

A chilei Fernando Gonzalez elleni kudarcot – s az elmúlt négy hétben három vereséggel igazolt gyengébb formát – láthatóan feledtetni akaró svájci magabiztosan kezdett, ám Davigyenko is jól tartotta magát, így 3:3-ig a szerválók rendre hozták játékukat.

4:3-nál Federer ismét ellépet, míg Davigyenko a következő játékban nem bírt Federer gyilkos fonákjával. A világelső az alapvonalról kettős break-előnybe került, majd egy remek fonákját az orosz nem tudta replikázni, s így 5:3-ra módosult az eredmény.

Úgy tűnt, a favorit ezek után simán behúzza az első játszmát, ám ellenfele nem adta fel és faragott hátrányából – igaz, később ismét elbukta adogatását.

A második szettben már jobban érvényesült a címvédő fölénye, aki 2:1 után zsinórban három játékot nyerve került 5:1-es előnybe; s innen ő ritkán bukik el párosítást. A korábban több létfontosságú kettős hibát is vétő Davigyenko ugyan megpróbálta a lehetetlent, 5:3.ra feljött, de ezzel el is lőtte puskaporát, így két veresége miatt nehéz helyzetbe került.

A nap másik találkozóján Andy Roddick két sima szettben nyert a chilei Fernando Gonzalez ellen, s ezzel eldőlt, hogy az amerikai játékos – elsőként – már biztos résztvevője az elődöntőnek.

Mesterek Kupája, Sanghaj

Vörös csoport, 2. forduló:

Federer (svájci, 1.)-Davigyenko (orosz, 4.) 6:4, 6:3
Roddick (amerikai, 5.)-Gonzalez (chilei, 7.) 6:1, 6:4
A csoport állása:
1. Roddick (amerikai) 2 győzelem, 2. Federer 1 győzelem (3-2-es szettarány), 3. Gonzalez (chilei) 1 győzelem (2-3), 4. Davigyenko 0 győzelem

Ajánlott videó

Olvasói sztorik