Élet-Stílus

Federer vereséggel kezdett a Mesterek Kupáján

Óriási meglepetésre a chilei Fernando Gonzalez legyőzte a világelső és címvédő svájci Roger Federert a férfi teniszezők Mesterek Kupája első fordulójában, Sanghajban. A csoport másik mérkőzésén Roddick három szettben verte Davigyenkót.

A svájci klasszis a korábbi öt Mesterek Kupája szereplésekor soha nem vesztett meccset a csoportkörben, ráadásul a két teniszezőnek ez volt a 11. összecsapása és Gonzalez először nyert. Maga a mérkőzés úgy indult, hogy ez a sorozat nem is szakad meg, hiszen Federer egy brékelőnnyel alig félóra alatt behúzta az első játszmát.

A meccsnek ebben a szakaszában a svájci fantasztikusan szervált, 84 százalékkal ütötte be az első adogatásait. A folytatásban azonban a chilei felnőtt (6:6) riválisa mellé, a rövidítésben (7-1) pedig egyértelműen jobb volt Federernél, és kiegyenlített.

A döntő harmadik játszmában mind a két játékosnak jó pár alkalma volt ellenfele brékelésére, de 5:5-ig fej-fej mellett haladt a torna első, illetve hetedik kiemeltje. Bombaerős tenyereseinek köszönhetően ekkor Gonzalez elvette Federer adogatását, majd a saját szervájánál a második meccslabdáját értékesítette.


Federer vereséggel kezdett a Mesterek Kupáján 1

Roddick szeptember óta elsõ meccsét játszotta (AFP)


A Vörös csoportban ezzel a chilei áll az élen az amerikai Andy Roddickkal együtt, aki egy háromszettes csatában bizonyult jobbnak az orosz Nyikolaj Davigyenkónál.

Az első számú amerikai férfi teniszező kőkemény szerváinak, tenyereseinek, illetve a remek röptéinek köszönhetően múlta felül ellenfelét. Az első szettet simán nyerte Roddick, ám a másodikban megtorpant, és 4:3-as állásnál sorozatban három gémet veszített. A döntő játszmában viszont Roddick azonnal brékelt, és ezt az előnyt nem is engedte ki a későbbiekben a kezéből.

Vörös csoport, 1. forduló:
Gonzalez (chilei, 7.)-Federer (svájci, 1.) 3:6, 7:6, 7:5
Roddick (amerikai, 5.)-Davigyenko (orosz, 4.) 6:3, 4:6, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik