Élet-Stílus

WTA-vb: Sarapova-Henin döntő Madridban

Az orosz Marija Sarapova és a címvédő belga Justine Henin játssza a Madridban zajló WTA-világbajnkság fináléját. Előbbi honfitársa, Anna Csakvetadze, utóbbi pedig a szerb Ana Ivanovics felett diadalmaskodott a szombati elődöntőben.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Marija Sarapova – aki amerikai Venus Willaims betegsége okán kapott szerepet Madridban – nem sok esélyt adott Anna Csakvetadzénak a szombati elődöntőben. Négyszer is elvette az ellenfele adogatását, ő viszont valamennyi szervajátékát hozta, így alakult ki 1 óra 14 perc alatt a 6:2, 6:2-es végeredmény.

„Ha két héttel ezelőtt valaki azt mondja, játszhatok Madridban, már az hihetetlennek tűnt volna. Óriási, hogy itt lehetek, az pedig fantasztikus, hogy döntőt játszhatok” – mondta a 2004-es győztes Sarapova.


WTA-vb: Sarapova-Henin döntő Madridban 1

Justine Henin egy lépésre a címvédéstõl (AP)



A másik ágról a világelső, egyben címvédő Justine Henin került a fináléba. A szerb Ana Ivanovics ugyan az első szettben 2:0-ra elhúzott, ám a belga klasszis összekapta magát, s zsinórban öt gémet nyert, majd a szettet 6:4-gyel tette zsebre. A folytatásban Henin lépett meg és Ivanovics állt talpra 0:3-ról. Igaz, ez követően már csak egyetlen játékot engedett ki kezéből a belga világelső, aki a hatodik olyan játékos lehet, aki megvédi a világbajnoki címét.

Henin nagy formában van, legutóbbi 24 meccsét megnyerte. Továbbá: az idén már kilenc tornagyőzelmet számol, közte két Grand Slam-viadalt, s biztosan az élen zárja a világranglistát. Sarapova ellen eddig hét alkalommal mérkőzött, s ötször legyőzte.

WTA-vb, elődöntő:
Henin (belga, 1.)-Ivanovic (szerb, 4.) 6:4, 6:4
Sarapova (orosz, 6.)-Csakvetadze (orosz, 7.) 6:2, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik